Геннадія Нємцова, Едуарда Федорова та Олександра Скуса поховали на Черкащині

10.07.2018
Геннадія Нємцова, Едуарда Федорова та Олександра Скуса поховали на Черкащині

Едуард Федоров. (Фото із «ФБ».)

Одна за одною йдуть похоронки на Черкащину. За перші дні липня тут поховали трьох захисників України — Геннадія Нємцова, Едуарда Федорова та Олександра Скуса. 
 
49-річний боєць 72-ї окремої механізованої бригади Геннадій Нємцов із Черкас загинув у бою на Світлодарській дузі, що на Донеччині. У Героя залишилися дружина та двоє дітей — син та донька. 
 
41-річний Олександр Скус, механік-водій окремої механізованої бригади, яка базується у районі міста Бахмут Донецької області, одержав смертельну травму під час виконання службових обов’язків. У його рідному селі Бабанка Уманського району залишилися дружина та двоє дітей — 20-річна донька та 12-річний син.
 
Морський піхотинець Едуард Федоров помер у Харківському госпіталі після важкого поранення. Йому було 22 роки, він народився і жив у селі Валява Городищенського району. У нього залишилися мама, сестра і молодший брат. Не так давно Едуард одружився і його дружина нині на сьомому місяці вагітності.
 
Смертельні поранення Едуард отримав у ході боїв в районі села Водяне Донецької області. Кілька днів від смерті його рятували лікарі у госпіталі.
 
Як розповідає «Україні молодій» голова Валявської сільської ради Людмила Лищенко, громада села збирала і передавала кошти на його лікування. Але, на жаль, медики виявилися безсилими. 
 
«Едуард у нас відважний хлопець. Пригадую, як він почув, що вночі на меморіальному комплексі зрізають флагштоки, побіг туди і викликав поліцію. Була відкрита кримінальна справа, він свідчив у суді. Він ніколи не ховався за чиюсь спину», — важко зітхає пані Людмила. 
 
«Загалом на Черкащині за роки російської агресії загинув на полі бою 131 Герой», — зазначає офіцер групи морально-психологічного забезпечення Черкаського обласного військового комісаріату Денис Юрченко.
 
Важкі, великі й непоправні втрати на полі бою понесла наша країна і за минулі два місяці. За цей період загинули 33 наші захисники — 17 військових у травні та 16 воїнів у червні. Тільки за один день 28 червня ми втратили чотирьох воїнів.