Спалахи АЧС провокуються порушенням правил зберігання м’яса.
Влітку також підвищується ризик виникнення епідемій, пов’язаних з неякісною їжею, застерігає лікар-інфекціоніст Юлій Жигалов: «Літо — це традиційно період зростання інфекційних захворювань, особливо кишкових хвороб. Якщо переглянути динаміку за останні три роки, можна побачити, що кількість хворих щорічно збільшується на 70 відсотків. Це пов’язано з тим, що мораторій на перевірки м’яса наших українських підприємців «розслабили», — зазначає лікар.
За його словами, покупцям варто звертати більше уваги на вибір м’яса, особливо ж — на умови його зберігання.
Масові спалахи АЧС були пов’язані саме з порушенням правил транспортування і зберігання свинини.
Юлій Жигалов радить покупцям купувати літнє м’ясо не з рук, а в супермаркетах чи у спеціально встановлених місцях.
Як повідомляли фахівці Держпродспоживслужби, нещодавно нові випадки АЧС були зафіксовані на Одещині, Тернопільщині та Сумщині.