«Догралися» до весілля: службовий роман зірок «Ігор престолів» закінчився шлюбом

26.06.2018
«Догралися» до весілля: службовий роман зірок «Ігор престолів» закінчився шлюбом

У суботу в старовинному замку Уордхілл, що на півночі Шотландії, побралися актори Кіт Харінгтон та Роуз Леслі.
 
Пара познайомилася шість років тому на зйомках популярного телесеріалу «Ігри престолів».
 
Там Кіт і Роуз зіграли закоханих: він — головного героя із заплутаним похо­дженням Джона Сноу, вона — руду бестію Ігрітт із племені дикунів.
 
«Коли вам хтось подобається, а в фільмі ви граєте закоханих, закохатися в реальному житті дуже легко», — зізнавався потім актор.
 
Найкращі його спогади про серіал — тритижневе перебування в Ісландії, коли знімався другий сезон.
 
«Тому що та країна прекрасна, тому що північне сяйво — магічне, і тому що саме там я закохався», — розповідав Кіт Хірінгтон.
 
Через два роки зйомок Роуз Леслі пішла з серіалу — її героїня трагічно загинула. А Кіт продовжує зніматися дотепер, він — єдиний з акторського складу, хто знявся в усіх восьми сезонах цього телефентезі.
 
Через весілля навіть довелося призупинити зйомки: пара хотіла бачити на важливій події свого життя багатьох тих, хто причетний до створення «Ігор престолів», а зйомки могли б цьому завадити. Тож, окрім родичів закоханих, на весіллі були присутні актори Софі Тернер, Пітер Дінклейдж, Малін Акерман, Емілія Кларк, Мейсі Вільямс та Джек Доннелі. 
 
Замок, у якому відбулося весілля, належить родині Роуз Леслі уже майже 900 років. Наречена походить із давнього шотландського клану Леслі. З нього вийшло багато військових, політичних і державних діячів.
 
Наречений — теж благородної крові. Його батько — баронет Харінгтон, нащадок короля Карла II в 10-му поколінні. А мати — із роду Кейтсбі. Її далекий предок Роберт Кейтсбі був організатором невдалої так званої Порохової змови в 1605 році, метою якої було підірвати парламент разом із  королем-протестантом Яковом I, який втратив повагу народу через гоніння на католиків. У 2017 році Кіт Харінгтон навіть зіграв свого далекого предка в міні-серіалі «Порох».
 
Весілля 31-річних Кіта та Роуз — це наразі єдина хороша новина зі знімального майданчика «Ігор престолів». Адже його творці заявили, що на восьмому сезоні ставлять крапку в історії «Престолів», яка розпочалася ще в 2011 році.
 
Проте за деякими даними — це лише піар-хід продюсерів. І продовження серіалу вийде на екрани в 2019 році. Та чи з’явиться в ньому Кіт Харінгтон? Адже актор нещодавно відверто казав, що йому страшенно набридло ходити в образі благородного Джона Сноу та понад усе він мріє збрити бороду і коротко постригтися.
 
А ще — спробувати себе в якійсь новій ролі. Бо попри вдячність образу, який приніс йому популярність, він мріє створити на великому екрані щось кардинально інше. Поки що в доробку актора — ролі винятково в історичних та фантастичних стрічках.