Росію визнали однією з найменш мирних країн у світі разом із КНДР і Сирією

08.06.2018
Росію визнали однією з найменш мирних країн у світі разом із КНДР і Сирією

З такими сусідами і ворогів не треба...

Росія опинилася у десятці держав, котрі найменше поважають мир у світі. Рейтинг склав австралійський Інститут економіки та миру.
 
Міжнародний звіт із показниками так званого Глобального індексу миру підготували увісімнадцяте.
 
На перших місцях, де розмістилися найбільш мирно налаштовані країни світу, впродовж багатьох років перебувають Ісландія та Нова Зеландія.
 
Інший наш великий сусід — Польща — в 2018 році посіла в цьому рейтингу 32 сходинку (зі 163 країн світу). Торік — 33-тє.
 
Дослідження складають на підставі трьох критеріїв: громадська безпека, рівень залучення у внутрішні та міжнародні конфлікти та масштаби мілітаризації країни.
 
Із 163 країн, де проведено дослідження, Росія посіла 154-те місце у 2018 році та 151-ше у 2017 році, і таким чином потрапила до десятки найменш мирних країн світу.
 
Незалежні оглядачі звертають увагу на поширену в Росії прокремлівську пропаганду, в основі якої: придушення громадянських свобод, фальсифікація виборів, прославляння збройної сили та спотворення фактів.
 
Міжнародне співтовариство звинувачує також Росію у підтримці диктатур та сепаратизму, а також у спробі втручання у внутрішні справи інших держав.
 
Трохи кращі, ніж у Росії, результати показала Україна, котра в 2018 році посіла 152-гу сходинку (а торік — 154-ту) і таки оминула злощасну десятку. Більш мирною, ніж Росія й навіть Україна, виявилася Північна Корея, котра зайняла 150-те місце. Найгірша ситуація — у Південному Судані, Афганістані та Сирії.