Лікар попередив Олега Сенцова про фатальний кінець його голодування — адвокат

06.06.2018
Стан здоров’я політв’язня Олега Сенцова, який голодує з 14 травня, поки задовільний.
 
Про це повідомив адвокат Дмитро Дінзе після зустрічі з ним, передають «Крим.Реалії».
 
Утiм до 30 дня голодування ув’язненого лікарі очікують негативної реакції організму, яка потребуватиме їхнього втручання.
 
«Коли це станеться, його будуть зондувати, заливати поживну суміш в ніс. Однак якщо він не перестане і після цього відмовлятися від їжі, то кінець буде фатальним. Це не була погроза, лікар просто попередив Олега», — зазначив адвокат.
 
Олегові зробили УЗД, його внутрішні органи — в порядку. Поки що українцеві за рекомендацією лікаря раз на два дні ставлять крапельницю з «коктейлем», який підтримує життєдіяльність, але в будь-який момент організм може дати збій.
 
Упродовж 1-2 червня по всьому світу пройшли акції #SaveOlegSentsov. На підтримку режисера вийшли українці та громадяни Німеччини, Італії, Швеції, ОАЕ, Франції, Бельгії, Ізраїлю, Канади, США, Великобританії, Грузії.
 
Протестувальники звернулися до лідерів країн «Великої сімки», щоб на на саміті 8 червня в Канаді обговорили питання звільнення політв’язня Кремля Олега Сенцова.
 
Люди закликали РФ звільнити усіх незаконно ув’язнених українців, за підрахунками Олега Сенцова, їх 64.
 
«У багатьох містах, де демонстрації не були заплановані, люди вийшли на одиночні пікети. Звільнити Олега Сенцова та інших політв’язнів закликали європейські та американські політики. Про це написали закордонні медіа. Масштаби глобальної акції #SaveOlegSentsov вражають. Це вже понад 80 міст на різних континентах», — зазначила голова правління Центру захисту громадянських свобод Олександра Матвійчук.
 
У Росії також пройшли одиночні пікети з огляду на заборону колективних акцій напередодні чемпіонату світу з футболу.
 
Заклик звільнити Олега Сенцова підтримали понад 130 діячів науки і культури. Вони підписали спільне звернення асоціації «Свободное слово», Санкт-Петербурзького ПЕН-клубу та «Вольного исторического общества». 
 
Із таким самим зверненням до російської влади виступили Євросоюз, депутати Європарламенту, ПАРЄ. Втiм офіційної реакції Кремля на світовий заклик поки немає.
 
Двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан звернулася з проханням продовжувати акції, поки всі політв’язні не вийдуть на свободу: «Спасибі, що у вас немає того скептицизму, який убиває всі хороші починання. Цей скептицизм називається «від мене все одно нічого не залежить». Насправді, залежить! Залежить дуже багато. Якщо ми всі разом будемо кричати про несправедливість якомога голосніше, нас обов’язково почують».