Окупанти почали робити з бойовиків-пияків і наркоманів «приманки» для снайперів ЗСУ

06.06.2018
Район окупованого Донецька продовжує бути однієї з найгарячіших точок східного фронту.
 
В ніч на вівторок саме на околицях обласного центру відбувся потужний бій.
 
Зокрема, звуки бою і потужних вибухів було чути в районі Донецької фільтрувальної станції.
 
«Триває потужний бій, судячи з вибухів, є потрапляння в приміщення, персонал переховується у бомбосховищі», — повідомило Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб у своєму «Твiттерi» вночі.
 
Уже у вівторок прес-центр операції Об’єднаних сил повідомив, що бойовики продовжують обстрілювати цивільні об’єкти, вести по них хаотичний вогонь зі стрілецької зброї та мінометів. 
 
«Так, окупанти обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію. Працiвники цiєї станцiї були вимушенi ховатися у бомбосховищі та залишитися чергувати на об’єкті другу добу поспіль. Інформацію про пошкодження ДФС уточнюють», — зазначають військові. 
 
За даними ООС, втрат серед українських захисників немає. Українська розвідка повідомила, що двох окупантів було знищено та шістьох поранено. 
 
Загалом минулого понеділка російсько-окупаційні війська 30 разів обстріляли українські позиції, 10 разів застосовували артилерію та міномети. 
 
Бої тривали в районі населених пунктів Кримське та Новотошківське, що на Луганщині, а також на Горлівському напрямку в районі населеного пункту Зайцеве.
 
Не припиняються бойові дії на Донецькому напрямку поблизу Авдіївки, Пісків, Красногорівки, Мар’їнки та Новотроїцького. На Маріупольському напрямку — в районі населеного пункту Лебединське.
 
Цікаво, що, за словами речника Міноборони Олександра Мотузяника, російські офіцери відправляють підлеглих, які систематично вживають алкоголь або наркотичні речовини, на передову з наказом обстрілювати позиції підрозділів Об’єднаних сил як «приманку», щоб виявити снайперів ЗСУ в разі відкриття ними вогню у відповідь.
 
Такі дані полковник Мотузяник озвучив, посилаючись на дані Головного управління розвідки Міноборони.
 
«Зокрема, упродовж 3 червня противник періодично здійснював обстріл позицій ЗСУ на окремих ділянках уздовж лінії зіткнення. При цьому в ході проведення контр­снайперських заходів російські офіцери як «приманку» використовують підлеглих, які систематично вживають алкоголь або наркотичні речовини», — сказав Мотузяник.