Ляшко вимагає звільнити посадовців «Нафтогазу» та підвищити зарплати і пенсії українцям

05.06.2018
Ляшко вимагає звільнити посадовців «Нафтогазу» та підвищити зарплати і пенсії українцям

Олег Ляшко хоче, щоб зарплати українців вистачало не лише на їжу та ліки.

У той час, як українці останні гроші віддають за «комуналку»,  керівництво «Нафтогазу» виписало собі премії у 45 мільйонів доларів. Цим фактом обурився Олег Ляшко.
 
І наголосив: після цього говорити про підвищення тарифів на газ для населення — аморально.
 
«Правління «Нафтогазу» ухвалило рішення про преміювання себе в розмірі 45 мільйонів доларів за перемогу України в Стокгольмському арбітражі. Це при тому, що кілька десятків мільйонів доларів влада заплатила з держбюджету за послуги міжнародних юридичних компаній, які представляли інтереси України у Стокгольмі. Це нонсенс! Такого ніде в світі немає. Державні посадовці виписують собі мільйонні премії, залізши в кишеню кожному українцю, а люди недоїдають самі і дітей недогодовують, щоб сплатити за «комуналку». Хай після цього хто-небудь заїкнеться про підвищення тарифів на газ. Це бенкет під час чуми! Ми вимагаємо від уряду, оскільки вони призначають наглядову раду «Нафтогазу», скасувати рішення про преміювання посадовців, змінити наглядову раду, де з семи членів — чотири іноземці й тільки троє українців, та не підвищувати ціни на газ. Для цього немає жодних причин», — наголосив Ляшко.
 
Водночас політик вважає, що сьогодні є всі підстави для підвищення зарплат і пенсій українцям.
 
«За даними Держкомстату, перевиконання бюджету у травні цього року складає 3,2%, а збільшення надходжень від ЄСВ — майже на 31%. Ось вам можливості для підвищення зарплат і пенсій. Сьогодні мінімальна зарплата — 3700 гривень, і вона не зростає, натомість зростають інфляція, ціни на ліки та «комуналку». Це неправильна політика, коли мільйони українців стають біднішими. Ми вимагаємо від влади внести відповідні зміни до закону про держбюджет і виконати ті обіцянки, які вони давали українцям. Тому що, коли люди чесно пропрацювали і живуть на 1500 гривень, — це неправильно і нечесно», — підкреслив народний депутат.