Світоліна прагне зіграти проти екс-першої ракетки планети Сереною Уїльямс

01.06.2018
Світоліна прагне зіграти проти екс-першої ракетки планети Сереною Уїльямс

На центральний корт «Ролан Гарроса» колишня прима світового тенісу Серена Уїльямс вийшла в костюмi «чорної пантери». (Фото з сайта rolandgarros.com.)

Як і рік тому, на Відкриту першість Франції перша ракетка України Еліна Світоліна прибула після тріумфу на мега-престижному турнірі WTA в Римі.
 
У 2017-му підтвердити свій високий статус майстра гри на ґрунті в Парижі українська тенісна прима не змогла.
 
Але відтоді бажання виграти перший у кар’єрі турнір «Великого шолома» в Еліни лише побільшало.
 
На відміну від стартового поєдинку цьогорічного «Ролан Гарроса», в котрому Світоліній довелося відігравати серйозний гандикап, свій другий матч на паризькому ґрунті перша ракетка України провела зібрано з першого до останнього гейму. Аж не надто напружуючись, вона в двох сетах переграла словачку Вікторію Кужмову — 6:3, 6:4.
 
Здалося, що найпроблемнiшим для четвертої ракетки планети став стартовий гейм, для виграшу котрого фаворитці матчу знадобилося аж сім хвилин.
 
Далі ж події на корті розгорталися доволі прогнозовано, завершившись закономірним успіхом української тенісистки.
 
«Я рада, що змогла завершити матч у двох сетах. Задоволена, як вдалося впоратися з тиском перших раундів і зберегти сили на наступні поєдинки. Важливо залишатися зібраною, тримати гру під контролем», — відзначила Світоліна.
 
У тре­тьому колі на неї чекає досвідчена румунка Міхаела Бузарнеску, котра в табелі WTA посідає 31-шу сходинку.
 
Проте перша тенісистка України дивиться далі й прагне зустрітися з екс-першою ракеткою планети Сереною Уїльямс, котра після декретної відпустки знову повернулася на корт.
 
Щоправда, з огляду на турнірну сітку занадто швидко їхнього побачення в Парижі чекати не варто. Та й загалом не факт, що після тривалої перерви Серені вдасться хороший виступ у столиці Франції.
 
Для свого повернення в боротьбу за «великі шоломи» 36-річна мама обрала доволі екстравагантний одяг, убравшись у костюм «чорної пантери».
 
«Мені подобається жити в світі фантазій. Я завжди хотіла відчути себе супергероєм. І в цьому костюми «кішки» я справді так почуваюся», — прокоментувала свій «дрес-код» після перемоги в першому колі над чешкою Крістіною Плішковою (7:6, 6:4) Уїльямс-молодша.
 
Без сумніву, на певний час у Парижі тенісним супергероєм відчула себе й українка Катерина Козлова, коли на старті «РГ»-2018 переграла переможницю попереднього розіграшу Олену Остапенко з Латвії.
 
Утім далі продовжити переможну ходу вона не змогла, поступившись у матчі другого кола представниці Чехії Катержині Синяковій — 7:6, 4:6, 4:6.
 
Єдиний представник українського чоловічого тенісу в основній сітці нинішнього ґрунтового «шолома» — Сергій Стаховський — наприкінці невдало завершеної кваліфікації «РГ» скаржився на проблеми з «енергозабезпеченням».
 
Але, пробившись в «основу» змагань у статусі «лакі лузера», у Стаха, схоже, відкрилося друге дихання, й у матчі першого кола він упевнено переграв посіяного на змаганнях під 28-м номером іспанця Фелісіоно Лопеса — 6:2, 6:4, 6:2.