Тільки б до Лондона пустили: російський олігарх Абрамович терміново отримав ізраїльський паспорт

30.05.2018
Російський олігарх Роман Абрамович отримав громадянство Ізраїлю за прискореною процедурою.
 
Про це повідомили ізраїльські державні ЗМІ. За їхніми даними, Абрамович особисто прибув до Ізраїлю, щоб отримати документи.
 
51-річний російський олігарх став найбагатшим ізраїльтянином після отримання громадянства країни, на яке він має право за єврейським походженням.
 
Згідно з цими даними, процедура отримання громадянства Ізраїлю зайняла в Абрамовича лише одну добу.
 
В понеділок він прилетів до Тель-Авіва, відкрив рахунок в банку, оформив медичне страхування та отримав документи репатріанта, після чого покинув свою нову батьківщину.
 
Прес-служба Абрамовича та ізраїльське міграційне відомство відмовилися коментувати ситуацію, повідомляє агенція «Рейтер».
 
Ізраїльський паспорт («даркон») дозволяє власнику англійського футбольного клубу «Челсі» без візи в’їжджати до Великої Британії на нетривалий період часу, однак не дозволяє там працювати.
 
Минулого тижня стало відомо, що Абрамович повинен пояснити британській владі походження своїх статків.
 
Подібна процедура необхідна для отримання нової візи, яка дозволить олігархові повернутися на територію Великої Британії.
 
Термін його старої візи сплив минулого місяця, а нові, жорсткіші, правила отримання візи вимагають підтвердити, що статки заявника зароблено законним шляхом.
 
Журнал «Форбс» ставить Абрамовича на 140-ве місце в рейтингу найбагатших людей світу. Його статки оцінюють у 10,8 млрд. доларів.