Ситуація складна: на Донбасі точаться бої вздовж усієї лінії зіткнення

25.05.2018
Ситуація складна: на Донбасі точаться бої вздовж усієї лінії зіткнення

Україна зазнала чергової важкої втрати на східному фронті: поблизу селища Зайцеве, що на Горлівському плацдармі, минулої середи загинув 22-річний молодший сержант Богдан Коломієць.
 
 
Як повідомляє фонд «Повернись живим» у «Фейсбуцi», Богдан був командиром 2-го відділення снайперів взводу снайперів 24-ї бригади.
 
 
Хлопець народився та виріс у селі Лука Мелешківська Вінницької області, навчався в технологічному університеті у Вінниці.
 
 
У Богдана залишилися батьки, сестра та дідусь із бабусею. На військову службу він вступив ще наприкінці листопада 2016 року.
 
Відомо, що молодий снайпер загинув від множинних осколкових поранень. Як уточнює Вінницька облдержадміністрація, у даному випадку йдеться не про снайперську дуель, а про ворожий обстріл позиції, на якій перебував воїн.
 
У соцмережах додають, що Богдан Коломієць отримав осколкові поранення в голову, руки та грудну клітку. Наразі відомо, що молодого командира підрозділу поховають у рідному селі Лука Мелешківська неподалік Вінниці. Дату та час поховання наразі ще не визначили.
 
Водночас, як наголошує прес-центр штабу ООС, ситуація в зоні Операції Об’єднаних сил залишається складною. Бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення.
 
«Російсько-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами, 38 разів минулої середи порушували режим припинення вогню, з них вісім разів застосовували міномети по позиціях наших захисників. На будь-яке застосування зброї противник отримав адекватну відповідь від підрозділів Об’єднаних сил», — йдеться у повідомленні.
 
Найнапруженіша ситуація була в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Зайцеве, Шахта Бутівка, Гранітне, Опитне, Павлопіль.
 
А тим часом на Луганщині бойовики знову зірвали розведення сил під Станицею Луганською, відкривши вогонь у четвер. Розведення військ мало відбутися на цій ділянці згідно з досягнутими раніше домовленостями, зазначають у прес-центрі ООС.