Екс-мера окупованої Ялти затримали у Москві за земельні махінації

25.05.2018
Суд заарештував уже колишнього підконтрольного Кремлю «мера» Ялти Андрія Ростенка за підозрою у махінаціях із землею санаторію МВС Росії «Алупка».
 
Співробітники Слідчого комітету РФ затримали підозрюваного 22 травня в одному з аеропортів Білокам’яної.
 
«Колишньому меру висунули звинувачення в перевищенні посадових повноважень (ч. 1 ст. 286 КК РФ — до чоти­рьох років позбавлення волі)», — повідомляє російська «Новая газета».
 
Басманний райсуд Москви 23 травня арештував його на два місяці. Слідство вважає, що Андрій Ростенко після анексії Криму... не передав санаторію 26 соток землі на узбережжі Чорного моря.
 
Варто зазначити, що мерське крісло підозрюваний посів у 2014-му, а минулого літа написав заяву про звільнення за власним бажанням. 
 
Так званий нинішній «глава Криму» Сергій Аксьонов — один з активних учасників анексії українського півострова — назвав затримання замовним та «провокацією проти органів влади Республіки Крим».
 
«Оскільки в наявних матеріалах відсутній склад злочину, то я розцінюю це як привіт особисто мені», — написав Сергій Аксьонов. Такі слова є підтвердженням того, що його і затриманого пов’язує не просто «дружба», а певні махінації кримінального штибу. 
 
За інформацією «Новой газеты», Андрій Ростенко «прославився» й тим, що свого часу вилучив 1,5 га землі у дитячого протитуберкульозного санаторію імені Боброва; на його території мав з’явитися готель із футбольним полем. Лікувальній установі вдалося повернути земельну ділянку лише через суд.
 
Андрій Ростенко у 2010 році був обраний до Сімферопольської міської ради від «Партії регіонів». Після анексії Криму кар’єра Сергія Ростенка пішла стрімко вгору: російські окупанти призначили його «главою адміністрації Ялти». Наразі затриманий значиться членом місцевої політради партії «Едіная Россія» в Ялті.