Ляшко з командою вшанував пам’ять жертв політичних репресій в Биківні

22.05.2018
Ляшко з командою вшанував пам’ять жертв політичних репресій в Биківні

Олег Ляшко з дружиною і командою пішки пройшов дорогою, по якій на смерть вели десятки тисяч українців.

Щоб Биківнянська трагедія не повторилась — в Україні має бути справедливість.
 
На цьому наголосив Олег Ляшко під час вшанування пам’яті жертв політичних репресій в Національному історико-меморіальному заповіднику «Биківнянські могили».
 
Лідер Радикальної партії, на відміну від чиновників вищого рангу, пройшов до пам’ятника пішки, а не на авто, бо вважає, що кожен має відчути цю дорогу, яка стала останньою для сотень тисяч українців.
 
«Дуже важливо йти сюди пішки. Це наша хресна дорога, як у Єрусалимі, коли Ісуса Христа вели на Голгофу. Сотні тисяч українців тут розстріляли. Ця дорога стала останньою для багатьох людей. Вона фактично усіяна кістками. По ній треба не на машинах їздити, а ходити пішки, щоб відчути всю біль і велич трагедії українського народу», — підкреслив Ляшко.
 
Політик зазначив: диктатура завжди несе тільки смерть. Тому важливо не допустити її у сучасній Україні.
 
«Ці репресії, в тому числі й політичні, стали можливі ще й тому, що не було справедливого суду. Судові органи просто виконували завдання партії з розстрілу людей тільки за те, що вони — українці. Небо волає за справедливість, тому ми тут. Надзвичайно важливо, щоб в Україні був справедливий і чесний суд. Ми боремося за звільнення усіх суддів і прокурорів, щоб вони не виконували політичні замовлення, не вчиняли репресій і щоб кожен українець міг знайти правду у суді», — розповів народний депутат.
 
Олег Ляшко і його соратники поклали квіти до меморіалу пам’яті та вшанували жертв політичних репресій хвилиною мовчання.