В Ірландії розпочалась 46-та Європейська регіональна конференція Інтерполу

18.05.2018
У ірландському Дубліні розпочала роботу 46-та Європейська регіональна конференція Міжнародної організації кримінальної поліції — Інтерпол.
 
У ній узяло участь близько 120 представників правоохоронних органів із 49 держав світу. Українську делегацію очолює голова Нацполіції Сергій Князєв.
 
Конференція триватиме упродовж трьох днів. Її метою є обговорення питань ефективнiшого використання правоохоронними органами можливостей Інтерполу в протидії транснаціональній злочинності.
 
Окрім того, представники 49 країн світу обговорюватимуть участь у реалізації проектів та проведенні операцій під егідою Генерального секретаріату Інтерполу, використання банків даних Інтерполу.
 
Окремою темою стане розвиток регіональної взаємодії правоохоронних органів європейських країн.
 
Також, скориставшись нагодою, керівник Нацполіції Сергій Князєв зустрівся з президентом Інтерполу Менгом Хонгвеєм —  обговорено подальший розвиток відносин та співробітництво Національної поліції України з головним офісом Інтерполу.
 
За словами Сергія Князєва, у Нацполіції було прийнято рішення збільшити штат українських делегатів у центральному офісі Інтерполу.
 
«Ми  йдемо в ногу з європейськими колегами, які протидіють транснаціональній організованій злочинності у різних напрямах. І сьогодні вже було досягнуто низки домовленостей, зокрема стосовно міжнародного розшуку злочинців», — зазначив український генерал. 
 
Менг Хонгвей відзначив дотримання українськими поліцейськими прав осіб, які перебувають у регіональному та міжнародному розшуках, а також правил і регламенту їх обліку.
 
А від імені міністра внутрішніх справ очільник Нацполіції запросив президента Інтерполу відвідати Україну. Попередньо візит поважного гостя заплановано на літо цього року.