У Черкасах вилучили фальсифікованого спирту на 7 мільйонів гривень

16.05.2018
У Черкасах вилучили партію рідини з характерним запахом спирту. Загальна кількість фальсифікованого пійла — близько 30 тисяч літрів.
 
«Ця рідина незаконно транспортувалася вантажним автомобілем територією області», — повідомили «Україні молодій» співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Черкаській області, які спільно з працівниками Головного оперативного управління ДФС України та Національної поліції проводять нині операцію «Акциз-2018».
 
У податковій міліції кажуть, що підакцизні товари перевозили у двох металевих ємностях, замаскованих у тентованому напівпричепі вантажівки.
 
За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).
 
За результатами проведення оперативно-слідчих заходів спирт невідомого походження приблизною вартістю 7,5 млн. грн., а також вантажний автомобіль вилучені з незаконного обігу. Загальна вартість вилученого майна складає понад 8,5 млн. гривень.