У Києві за вихідні вибухнули дві гранати і згоріло понад півсотні машин

08.05.2018
Київ i його околиці почали перетворюватися на місце, де щодня відбуваються надзвичайні події: то серед білого дня депутата б’ють у центрі Києва, то «кіборга» підрізають на Подолі.
 
Одна з останніх НП трапилася у ніч на 6 травня: на вулиці Соборній на Петропавлівській Борщагівці прогримів вибух.
 
Інцидент стався близько 23:10, у цей час надійшов виклик на лінію екстрених служб.
 
Як з’ясувалося, вибухнула граната на причалі біля озера, в результаті чого постраждав чоловік, котрого невдовзі госпіталізували до лікарні.
 
З якої причини здетонував вибуховий пристрій — досі невідомо, а крові на місці інциденту залишилося чимало. Тож у вихіднi довелося попрацювати і слідчо-оперативній групі, і медикам. 
 
За день до цього близько 00:45 у Києві на Куренівці (по вул. Кирилівська, 117) також стався вибух, наслідки якого виявилися більш трагічними, адже одна людина загинула.
 
Як невдовзі повідомили в поліції, на місці інциденту було вилучено посвідчення учасника бойових дій. 
 
Не менш трагічним виявилося 5 травня і в іншій частині Києва: о 13:19 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України надій­шло повідомлення про те, що в Голосіївському районі на Столичному шосе виникла пожежа.
 
І хоч, на щастя, загиблих i травмованих не було, але, як з’ясувалося, на штрафмайданчику площею 200 кв. м згоріли 54 машини. Менш ніж за годину вогнеборці впоралися з вогнем. Причина виникнення пожежі наразі не з’ясована.