Ляшко розповів, як потрібно вшанувати подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС

27.04.2018
Ляшко розповів, як потрібно вшанувати подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС

Олег Ляшко подякував чорнобильцям за подвиг.

Найкращий спосіб віддячити чорнобильцям за їхній подвиг у 32-ту річницю трагедії — відновити державні гарантії та соціальні права.
 
 
На цьому наголосив лідер Радикальної партії Олег Ляшко під час урочистостей біля пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи у Києві.
 
 
Політик каже: замість того, щоб реально підтримати людей, влада сховалася від них. Ляшко ж не побоявся вийти до чорнобильців і відповів на всі їхні запитання.
 
«Президент та Прем’єр-міністр швиденько поклали квіти і повтікали. Вони ховаються від чорнобильців, бо бояться почути правду про себе. А Ляшко та його команда не бояться і виходять до людей, аби їх підтримати. Було багато слів співчуття від влади, але далі слів справа не йде. Коли була можливість у парламенті прийняти наш закон №4442, який відновить соціальні права чорнобильців, парламентська більшість його провалила. Ми три дні блокували трибуну для того, щоб винести його на розгляд. Але влада про чорнобильців згадує тільки 26 квітня, а вже 27-го — забуває», — обурився Ляшко.
 
Лідер РПЛ запевнив чорнобильців, що не залишить їх напризволяще і добиватиметься гідного соціального забезпечення для них.
 
Одразу після травневих свят політик ініціює зустріч робочої групи для обговорення законопроекту про захист чорнобильців. 
 
«Влада розказує, що немає грошей на чорнобильців. Але на зарплати прокурорам і суддям по 300 тисяч у місяць гроші є. Сьогодні чорнобильцям грошей немає, вчора — «афганцям», бо кажуть, що ми їх туди не посилали, а завтра казатимуть, що немає грошей на учасників АТО? Треба поважати людей, які врятували країну від чорнобильського лиха. Всі заслуговують на повагу, підтримку і державні гарантії. Тому ми будемо добиватися, щоб цей закон був розглянутий і щоб чорнобильські програми були відновлені», — зазначив Ляшко.
 
Чорнобильці дякували Олегу Ляшку за підтримку.
 
«32 роки влада ставиться до інвалідів-чорнобильців із байдужістю. З 2015 року ми вимагали ухвалення цього законопроекту, 8,5 місяця стояли під Каб­міном цілодобово. За цей час, що ми стояли, з 113 тисяч чорнобильців залишилося 97 тисяч. Люди помирають, не дочекавшись гідного соцзахисту. Олег Ляшко — єдиний, хто взявся за законопроект №4442. Хочу подякувати йому за те, що він опікується чорнобильцями. Ніхто так не дбає про нас, як його команда», — зазначив голова ГО «Пожежні Чорнобиля» Іван Ковальчук.