Водій мікроавтобуса в Торонто до страшної ДТП не мав проблем із поліцією

25.04.2018
Щонайменше 10 людей загинули та 15 отримали поранення внаслідок наїзду фургона на пішоходів у Торонто.
 
25-річного водія Алека Мінасяна, мешканця північного передмістя Торонто Річмонд-Хілла, затримала поліція за кілька кварталів від скоєння злочину.
 
Мотиви його дій невідомі, але, за словами свідків, він міг діяти свідомо.
 
Поліція також повідомила, що підозрюваний навмисне спрямував фургон на пішоходів.
 
Згідно з попередніми висновками, у чоловіка не було ніяких зв’язків iз терористичними організаціями, також він не мав раніше проблем iз поліцією. 
 
Водночас телеканали Ен-Бі-Сі та Сі-Ті-Ві, що посилаються на власні джерела серед слідчих, повідомляють, що нападник мав певні психічні розлади.
 
Фургон з’їхав зі смуги для автомобільного руху на доріжку для пішоходів у діловому кварталі Північний Йорк.
 
Мікроавтобус їхав зі швидкістю 60—70 кілометрів за годину. Очевидці кажуть, що водій на великій швидкості мчав тротуаром та зумисно збивав людей.
 
Станом на ранок вівторка, 24 квітня, представники місцевої лікарні повідомили, що п’ятеро постраждалих перебувають у критичному стані.
 
Очільник поліції у Торонто Марк Сондерс під час прес-конференції сказав, що слідчі не виключають, що цей інцидент був терористичним, однак поки рано робити висновки.
 
«Ми намагаємося поєднати те, що нам уже вдалося встановити, та визначити, що було справжньою причиною цього інциденту», — наголосив він.
 
Трагедія в Торонто сталася 23 квітня близько 13:30 за місцевим часом, коли працівники з місцевих офісів вийшли під час перерви на ланч.
 
Транспортний засіб затриманого чоловіка знайшли за кілька кварталів від місця інциденту. Представники компанії, де був орендований фургон, заявили про готовність співпрацювати з поліцією.
 
Міністр громадської безпеки Канади Ральф Гудейл заперечив наявність загрози для національної безпеки у зв’язку з цим «окремим інцидентом». Тож ступінь терористичної загрози не змінюватимуть.
 
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав скоєне «жахливим випадком» та заявив, що правоохоронні органи вивчають справу.
 
«Єднаємо думки з рідними жертв», — додав очільник канадського уряду.
 
Зі словами підтримки на адресу потерпілих і їхнiх родин виступив мер Торонто Джон Торі. В офіційному зверненні він подякував співробітникам поліції і медикам за їхні дії.
 
Міський голова також закликав «дочекатися результатів» розслідування і «утриматися від спекуляцій».