«Це хлопчик!»: Кейт Міддлтон та принц Вільям втретє стали батьками

25.04.2018
«Це хлопчик!»: Кейт Міддлтон та принц Вільям втретє стали батьками

Через п’ять годин після пологів Кейт із малям вийшла до людей.

У понеділок британська герцогиня Кейт Міддлтон народила третю дитину — хлопчика.
 
 
Немовля вагою 3,83 кілограма прийшло на світ об 11 годині ранку за місцевим часом у шпиталі Святої Марії в Паддінгтоні. 36-річна мама і немовля почуваються добре.
 
 
Спочатку їх відвідали у шпиталі батько герцог Вільям разом із двома старшими дітьми подружжя — чотирирічним принцом Джоржем та дворічною принцесою Шарлоттою, які побажали побачити братика.
 
 
Уже через п’ять годин після пологів подружжя з малям на руках вийшло до людей, які зібралися під клінікою, та журналістів.
 
А ще за дві години принц Вільям забрав дружину з новонародженим сином додому — в Кенсингтонський палац, перед яким зібрався натовп шанувальників британської монархії. 
 
Хлопчик отримає ім’я найближчими днями. А поки що безіменний малюк буде п’ятим у черзі на успадкування британського трону.
 
Британські ЗМІ повідомляють, що королева Єлизавета ІІ сприйняла із захватом новину про появу на світ її чергового правнука.
 
У піднесеному настрої перебувають і тисячі британців. Із нагоди появи на світ ще одного члена монаршої родини на телевежі Лондона закрутився світловий банер: «Це хлопчик!».
 
Справа в тому, що подружжя вирішило не дізнаватися про стать майбутньої дитини заздалегідь, тому інтрига — хлопчик чи дівчинка — залишалася до щасливого завершення пологів Кейт Міддлтон.
 
Тим часом букмекери вже роблять ставки на ім’я новонародженого. До п’ятірки найбільш iмовірних імен відносять: Артур, Джеймс, Альберт, Фредерік та Філіпп. 
 
Цікаво, що аж до 1977 року представники королівської родини народжувалися вдома, пише The Telegraph.
 
Ба, більше, протокол наполягав, щоб при появі на світ спадкоємців престолу завжди був присутній офіційний свідок, аби не було жодних підстав для сумнівів щодо легітимності наслідування.
 
Єлизавета ІІ усіх своїх дітей народила вдома. Але батько на той момент іще принцеси, король Георг VI, дозволив доньці першій обійтися без присутності секретаря, назвавши цю традицію «архаїчною».