Цієї суботи у своє перше плавання має вирушити найбільше круїзне судно світу «Симфонія морів»

06.04.2018
Цієї суботи у своє перше плавання має вирушити найбільше круїзне судно світу «Симфонія морів»

У своє перше плавання найбільше круїзне судно світу «Симфонія морів» (Symphony of the Seas) вирушить 7 квітня о 18.00 за місцевим часом iз порту Барселони.
 
 
Цей гігантський океанський лайнер був збудований на верфі французького міста Сен-Назер і спущений на воду наприкінці минулого місяця.
 
 
Спочатку він прибув до іспанської Малаги, де відбулася його офіційна презентація, а потім пристав до берегів Барселони.
 
 
У всіх портах збиралися тисячі людей, щоб помилуватися диво-гігантом французьких корабелів.
 
Щоб піднятися на його борт у статусі пасажира, потрібно викласти від 1 до 2,5 тисячi євро. І квитки, варто зауважити, на перший круїз розійшлися миттєво. 
 
Під час першого плавання, яке триватиме тиждень — до 14 квітня, лайнер завітає на Майорку та до портів Італії та Франції: Марселя, Рима, Неаполя та Спеції (на півночі Італії). 
 
Будівництво «новітнього «Титаніка» тоннажністю 228,81 тисячі тонн та вартістю 1,3 млрд. доларів тривало менше трьох років — iз жовтня 2015-го.
 
Замовником виступив американський туроператор Royal Caribbean.
 
Виконавцем — суднобудівна компанія STX France. Довжина судна становить 362 метри, що лише на 20 метрів менше, ніж висота хмарочоса Емпайр-стейт-білдінг у Нью-Йорку, і майже на сто метрів більше, ніж у сумнозвісного «Титаніка».
 
Висота — 72,5 метра. 2 тис. 275 кают «Симфонії морів» розраховані на 6 тис. 680 пасажирів. Команда судна становить 2 тис. 200 осіб. 
 
Судно є справжньою оазою розкоші на воді: до послуг пасажирів — аквапарк iз гіркою в 10-поверховий будинок, кінотеатр, гігантський танцмайданчик, міні-поле для гольфу, льодова ковзанка, розкішні магазини та ресторани. 
 
Новий лайнер є четвертим судном класу Oasis, кожне з яких є більшим за свого попередника. Всі чотири судна класу Oasis потрапляли свого часу до Книги рекордів Гіннесса як найбільші у світі.
 
Перше з них, «Оазис морів» (Oasis of the Seas), було спущене на воду 2009 року, друге, «Принада морів» (Allure of the Seas), — 2010 року, третє, «Гармонія морів» (Harmony of the Seas), — 2016-го.
 
Відмінністю «Симфонії морів» від попередників є не тільки ще більші розміри корабля, а й широке впровадження цифрових технологій.
 
Тепер пасажири всі свої дії — від замовлення квитків до замовлення в ресторанах — можуть робити з допомогою спеціалізованого додатку, який встановлюється на їхні смартфони. 
 
Після першого середземноморського круїзу на судно чекає 12-денний трансатлантичний вояж до Маямі, який стане постійним портом його прописки. А в перший круїз Карибським морем судно відбуде 17 листопада цього року.