1/4 фіналу Ліги чемпіонів чітко виявила претендентів на півфінал

06.04.2018
1/4 фіналу Ліги чемпіонів чітко виявила претендентів на півфінал

Незабутній гол «ножицями», котрий «реаліст» Кріштіану Роналду забив у ворота «Юве». (Фото з сайта www.uefa.com.)

Попри те, що у чвертьфіналах Ліги чемпіонів стирається межа між сіяними та несіяними командами, у всіх без винятку перших поєдинках 1/4 фіналу Суперліги-2017/2018, вирішальний матч якої, нагадаємо, пройде на НСК «Олімпійський» в Києві, спостерігалося домінування якоїсь однієї команди.
 
 
Подив викликало не тільки домашнє фіаско італійського флагмана — «Ювентуса» — в матчі з чинним володарем Кубка чемпіонів — «Реалом».
 
 
Неабияк здивувала й гостьова невдача беззаперечного лідера нинішнього сезону в англійській прем’єр-лізі — «Манчестер Сіті», котрий, як і «Стара синьйора» (до слова, минулорічний фіналіст ЛЧ), зазнав ідентичного розгрому від «Ліверпуля», програвши з рахунком 0:3.
 
Дарма, що в АПЛ команда Хосепа Гвардіоли виграє у «мерсісайдців», які йдуть на третьому місці, 18 пунктів.
 
Збентежений відсутністю виграних разом iз «Ліверпулем» трофеїв його німецький наставник Юрген Клопп у першому чвертьфінальному поєдинку зробив усе можливе, аби ще на крок наблизитися до одного з найціннiших футбольних трофеїв.
 
Якщо в протистоянні «Ювентуса» та «Реала» його підсумковий результат багато в чому обумовили два запаморочливі удари зіркового Кріштіану Роналду, то вирішальним фактором у лігочемпіонській дуелі двох англійських команд став тактичний хист Юргена Клоппа, котрий, до слова, вшосте в своїй тренерській кар’єрі переграв колектив тренера Гвардіоли.
 
Перед матчем іспанський наставник «городян» остерігався тактичної дуелі з Клоппом, наголошуючи на тому, що ігровий стиль «Ліверпуля», зосереджений на швидких контратаках, якнайкраще підходить для протидії «МС», який сповідує атакувальну модель гри.
 
Зрештою, 19 хвилин ігрового часу «мерсісайдцям» вистачило, аби забезпечити собі доволі комфортний гандикап перед матчем-відповіддю.
 
Утім, Гвардіола не поспішає капітулювати: «Попереду в нас іще 90 хвилин». А от у «Ліверпуля» в повторному поєдинку можуть бути проблеми, адже, не виключено, 10 квітня в Манчестері йому доведеться грати без лідера своїх атак, одного з найкорисніших гравців першого чвертьфіналу, єгипетського легіонера Мохамеда Саллаха, котрий, поклавши початок розгрому «МС», на 53-й хвилині гри залишив поле через травму паху.
 
Хай там як, а Салах разом з Роналду, захисником «Барселони» Жераром Піке та півзахисником «Баварії» Хамесом Родрігесом претендує на звання кращого гравця тижня в Лізі чемпіонів.
 
Загалом усі вони — головні герої перших чвертьфінальних матчів, у яких їхні команди здобули важливі для продовження боротьби за трофей перемоги.
 
Так, каталонський клуб на «Ноу Камп» не залишив жодних шансів «Ромі», котра, нагадаємо, в першому раунді «плей-оф» ЛЧ вибила «Шахтар».
 
Примітно, що жоден із чотирьох забитих «гранатово-синіми» голів не належить авторству Ліонеля Мессі, бо одразу два з них у свої ворота забили гравці римської команди.
 
Щодо німецького суперклубу, то успіх «Баварії» поміж інших чвертьфінальних перемог виглядає найскромніше.
 
У поєдинку проти «Севільї» команді Юппа Хайнкеса навіть довелося відіграватися.
 
Утім у підсумку, нехай і мінімально, але «кажанів» баварці здолали, завершивши іспанський вояж із двома гостьовими м’ячами. 
 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чвертьфінали. Перші матчі. «Ювентус» (Італія) — «Реал» (Іспанія) — 0:3 (К. Роналду, 3; 64; Марсело, 72; вилучення: Дібала, 66 («Ю»). «Севілья» (Іспанія) — «Баварія» (Німеччина) — 1:2 (Сарабія, 31 — Навас, 37 (у свої ворота); Алькантара, 68). «Барселона» (Іспанія) — «Рома» (Італія) — 4:1 (Де Россі, 38 (у свої ворота); Манолас, 55 (у свої ворота); Піке, 59; Суарес, 87 — Джеко, 80). «Ліверпуль» (Англія) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 3:0 (Салах, 12; Окслейд-Чемберлен, 21; Мане, 31).