Кияни почали збір підписів за передачу Києво-Печерської лаври УПЦ Київського патріархату

03.04.2018
Нещодавно кияни нарешті прокинулися й ініціювали збір підписів за передачу Києво-Печерської лаври у відання УПЦ Київського патріархату.
 
Відповідна петиція розміщена на сайті Київради, тож кожен бажаючий може внести свою лепту.
 
Буквально за два дні зібрано понад 70% від необхідної кількості підписів, а до кінця збору залишається ще більше сімдесяти днів. 
 
«З огляду на антиукраїнську, цинічну, часто ворожу Україні позицію більшості священиків УПЦ Московського патріархату і особисто предстоятеля УПЦ Московського патріархату Онуфрія, скарбника Києво-Печерської лаври єпископа Варсонофія, прохання розглянути можливість проведення збору підписів громади міста з метою переведення Успенської Києво-Печерської лаври з Московського в Київський патріархат», — йдеться в тексті петиції. 
 
Києво-Печерська лавра була заснована в 1051 році при Ярославі Мудрому і є однією з найбільших православних святинь України, й разом із Софійським собором внесена до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
 
На території Верхн­ьої лаври діє Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, якому було присвоєно статус національного в 1996 році.
 
Нині пам’ятка  під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв і Української православної церкви Московського патріархату.
 
Варто зауважити, що в одному з храмів комплексу, в якому під час служби завжди дуже багато людей, величезну центральну люстру «прикрашає»... золотий двоголовий орел — герб країни-агресора! У часи Ярослава Мудрого точно таким не прикрашали святині.
 
Нагадаємо, на території України три великі святині — Києво-Печерська, Почаївська й Свято-Успенська Святогірська лаври, а ще велика кількість церков підпорядковані Московського патріархату, де вiдбувається тотальне нав’язування російського «правильного» православ’я. І чималий дохід від пастви йде у Білокам’яну — фактично на фінансування війни з українцями.