Луценко заявив про ймовірність тріади Медведчук-Рубан-Савченко

28.03.2018
Генпрокурор України Юрій Луценко публічно назвав центром антиукраїнської пропаганди «Український вибір» — проект одіозного політика Віктора Медведчука, кума президента РФ Володимира Путіна.
 
«У нас є запитання до діяльності «Українського вибору» як центру антиукраїнської пропаганди, — заявив Генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу ICTV. — За два тижні до подій із затриманням Рубана та Савченко СБУ, військова прокуратура та кримська прокуратура ліквідували декілька антиукраїнських кубел, які за гроші Москви, які ми вилучили, за планами Москви, які ми також із завданнями вилучили, в Дніпрі, Харкові, Львові, Київській та Миколаївській областях організували підривну діяльність на території України...
 
Центром таких дій, за багатьма даними, може бути партія, яка називається «Український вибір», яку очолює пан Медведчук. І ми дійсно цим займаємось понад рік. Друга частина, більш серйозна, — це ймовірна причетність самого пана Медведчука до діяльності і Рубана, і Савченко. Ми вивчаємо їхні ймовірні контакти».
 
«Ми прекрасно розуміємо, що Рубан і Савченко, навіть якщо б їм вдалося завербувати цілий полк спецназу, не могли б діяти окремо від якогось більш глобального плану, — констатував Генпрокурор. — І я особисто вважаю, що події під час перекриття центральних магістралей, спроб штурму Жовтневого палацу тощо, які демонстрували прихильники Саакашвілі, були частиною плану з дестабілізації».
 
«Те, що якийсь глобальний план зi зміни, усунення конституційного ладу в Україні, я упевнений — існує. І ми шукаємо цей мозковий центр», — додав Юрій Луценко.
 
Утім варто нагадати, що Петро Порошенко під час нещодавньої прес-конференції, присвяченої планам на 2018 рік, заявив, що найефективнішим перемовником у справі звільнення заручників із територій, підконтрольних сепаратистам, виявився Віктор Медведчук.
 
«Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін», — уточнив Президент.
 
Чи не означає це, що влада на нинішньому етапі торгується з кумом агресора Володимира Путіна? І випробовує різні способи впливу. Бо заява у телеефірі Генпрокурора — це ще не офіційне звинувачення. Час покаже.