Чхати на все: Трамп усупереч порадам привітав Путіна з перемогою

23.03.2018
Чхати на все: Трамп усупереч порадам привітав Путіна з перемогою

Привітавши Путіна, Трамп привітав і його диктаторську політику.

Деякі західні лідери не захотіли вітати Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах.
 
 
І це зрозуміло: недопущення до виборів опозиціонера Олексія Навального, методи ведення самої виборчої кампанії та проведення її в анексованому Криму обурили весь цивілізований світ. 
 
 
Радники президента США Дональда Трампа також застерігали його від привітання Володимира Путіна з перемогою на президентських виборах, повідомляють американські ЗМІ.
 
 
Проте американський президент усе ж подзвонив йому та привітав iз перемогою. Дональд Трамп назвав розмову з Путіним «дуже хорошою».
 
Це стало прикрою несподіванкою для членів його адміністрації та західних союзників США.
 
Також він додав, що хотів би зустрітися з Путіним особисто та обговорити ситуацію в Україні, Сирії та на Корейському півострові. Без участі зацікавлених осіб iз цих країн.
 
У своєму твіті Трамп також розкритикував своїх попередників за те, що вони не спромоглися вибудувати хороші відносини з Росією.
 
Дісталося не лише ненависному Бараку Обамі, а й однопартійцю Джорджу Бушу. Республіканець Джон Маккейн розкритикував Трампа за такі дії.
 
«Американський президент не веде за собою вільний світ, вітаючи диктаторів iз перемогами на фальшивих виборах. Зробивши це з Володимиром Путіним, президент Трамп образив кожного російського громадянина, якого позбавили права голосу на вільних і справедливих виборах, аби визначити майбутнє своєї країни», — сказав пан Маккейн у заяві.
 
Повідомляють, що Дональд Трамп відійшов у телефонній розмові від сценарію, в якому чітко радили «Не вітати».
 
Можливо, він ніколи не читає записки про те, що повинен уникати привітання іноземного лідера, якого звинувачують у впливі на політику США та причетності до вбивства колишнього шпигуна.
 
Америка засуджує політику Кремля не з огляду на позицію самого президента, а завдяки мудрості досвідченої, добре вибудованої на системах запобіжних противаг американської політичної системи. 
 
Під час виборчої кампанії Трамп хвалив Володимира Путіна, говорив про своє бажання налагодити тісні контакти з Кремлем. Навіть зараз його позиція здається незмінною.
 
Хоча Трамп періодично засуджує Росію за ті чи інші вчинки. Але робить це з метою якось зам’яти скандал iз тим, що Москва допомогла йому стати президентом.
 
І тепер знову здається, що Трамп суперечить власній адміністрації, зазначає у своєму аналізі Бі-Бі-Сі.
 
Тоді як США засудили атаку в Солсбері та запровадили санкції, пов’язані з втручанням у вибори в 2016 році, президент у публічних виступах та твітах обрав м’якший тон.
 
Ці останні події свідчать про розрив між американським президентом та його радником із національної безпеки Гербертом Макмастером.
 
Видається, що президент не довіряє своїй команді iз зовнішньої політики. Не довіряє і команді з внутрішньої політики, бо з трагічною си­стематичністю звільняє тих членів своєї адміністрації, які говорять про втручання Росії в американські вибори, підриваючи таким чином, на думку Трампа, його легітимність як президента. І цим лише погіршує ситуацію.