Уперше за десять днів в зоні АТО не порушувався режим припинення вогню

16.03.2018
На передовій 14 березня запанувала тиша. Вперше з часу встановлення Тристоронньою контактною групою чергового перемир’я (з опівночі 5 березня), з боку російсько-окупаційних військ не було обстрілів по укріпленнях наших захисників.
 
«Ситуацію по всій лінії розмежування сторін надійно контролюють підрозділи сил АТО. Українські військовослужбовці суворо та неухильно дотримуються умов повного припинення вогню», — повідомили у прес-центрі штабу АТО.
 
Утiм напередодні 13 березня ворог здійснив чотири обстріли позицій українських захисників. Один український воїн отримав бойову травму. Зараз він перебуває у лікарні. Його стан задовільний.
 
Крім того, вже вдруге за цей тиждень бойовики відкрили вогонь по транспорту працівників ДФС поблизу Авдіївки. Ніхто зі співробітників ДФС не постраждав.
 
«Українська сторона СЦКК розцінює ці випадки як явну провокацію, спрямовану на дискредитацію Збройних сил України, мета якої — створення чергової «фейкової картинки». Українська сторона СЦКК наголошує: підрозділи ЗС України, безумовно, дотримуються Мінських домовленостей», — зазначили у СЦКК. Українська сторона повідомила про обстріли представникам СММ ОБСЄ.
 
Також стало відомо, що 13 березня між Івано-Дар’ївкою та Спірним цивільні виявили тіло чоловіка у військовій формі. Жодних документів, які б засвідчували особу, при ньому не було.
 
Тіло доставили до Бахмутського відділення бюро судово-медичних експертиз ГУ НП у Донецькій області для проведення розтину та гістологічної експертизи. Представники Нацполіції та Військова служба правопорядку ЗСУ намагаються ідентифікувати невідомого.