Років через п’ять Україна просто загрузне у наркоманії — Москаль

16.03.2018
У двох молодих організаторів наркотрафіку в Одесі вилучено понад 500 заборонених пігулок на загальну суму понад 200 тисяч гривень.
 
Правоохоронці з’ясували, що зловмисники налагодили канал пересилання наркотиків з-за кордону, використовуючи послуги одного з міжнародних поштових операторів.
 
Посилки з психотропами забирала спільниця ініціатора незаконних угод, який займався пошуком нових покупців.
 
Як розповіли у прес-службі СБУ, психотропні речовини надходили до території нашої країни протягом року, а наркоторговці збували нелегальний товар уроздріб через мережу своїх кур’єрів.
 
Затримані вже отримали повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 305 КК України («Контрабанда наркотичних засобів і психотропних речовин»).
 
Це вже друге велике затримання наркоторговців цього року. Нагадаємо, що 7 березня слідчі ГПУ відзвітували про вилучення 146 кілограм трамадолу, їх загальна вартість на чорному ринку сягає десяти мільйонів гривень.
 
— У рамках розкриття даного злочину силовики провели тринадцять обшуків та вилучили валюту, наркотики та холодну зброю, — розповіла прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган. — Криміногенна ситуація, пов’язана з поширенням наркотиків, зараз найгостріша у Київській, Одеській та Черкаській областях.
 
На Півдні України торгівля наркотиками процвітає настільки широко, що в Херсоні та Миколаєві злочинці не соромляться залишати свою рекламу просто на стінах будинків.
 
А в Одесі спеціалізуються на продажу таблеток екстазі: це вельми ходовий товар у місцевих кафе та нічних клубах, тому на місце одного затриманого приходять усе нові та нові наркодилери.
 
— Років через п’ять Україна просто загрузне у наркоманії, а виправити ситуацію вже буде неможливо, — впевнений голова прикордонної Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. — Небувале зростання наркоманії пов’язане  у першу чергу з тим, що з багатьма наркоторговцями ніхто не бореться, швидше за все, з тієї причини, що ті мають добрий «дах» у правоохоронних органах.