Міністерство інформполітики хоче закрити 21 антиукраїнський сайт

14.03.2018
Міністерство інформаційної політики хоче закрити чимало антиукраїнських сайтів: під караючу руку відомства потрапив 21 сайт.
 
Ці інформресурси, на переконання відомства, містять інформацію, заборонену до поширення нормами українського законодавства.
 
Зокрема, йдеться про dan-news.info, admin-gorlovka.ru, dnr24.su, gorlovka.today, golospravdy.com, s-narodom.ru, politnavigator.net, riafan.ru, dnr-hotline. ru, genocid.net, miaistok.su, dnr24.com, republic-tv.ru, ruskline.ru, dnipress.com, kianews24.ru, c-eho.info, crimea.ria.ru, c-inform.info, komtv.org і gazetacrimea.ru.
 
У Мінінформполітики назвали причини, за якими слід заборонити ці сайти в Україні: ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу (публічний заклик до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, або до захоплення державної влади, а також розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).
 
До характеристики кожного ресурсу додаються посилання на матеріали з цих сайтів.
 
Перелік підготувала робоча група з моніторингу при міністерстві на виконання положень Доктрини інформаційної політики України, його передали на розгляд експертної ради при міністерстві.
 
«Наступним кроком, у разі позитивного висновку експертної ради та відповідних рекомендацій, перелік буде передано правоохоронним органам для встановлення факту вчинення правопорушення та відповідного реагування в межах компетенції», — заявляють у Мінінформполітики.