Надія Савченко не з’явилася на допит у резонансній справі Рубана

14.03.2018
Надія Савченко не з’явилася на допит у резонансній справі  Рубана

Малюнок Володимира СОЛОНЬКА.

Герой України Надія Савченко, до якої й раніше було чимало питань і на совісті якої — загиблі бійці через те, що вона невдало погралася в командира влітку 2014 року, наразі знову потрапила в халепу: нардепа викликали на допит до СБУ у справі Володимира Рубана.
 
Та «на килим» у спецвідомство у вівторок депутатка так і не з’явилася, аргументуючи це тим, що перебуває в Європейському парламенті в Страсбурзі: «Триває слухання звіту Генерального Секретаря Ради Європи з питань порушення прав людини в Туреччині (Страсбург, сесія ПАРЄ).
 
Також розглядали питання порушення прав людини на окупованих Росією територіях України і в анексованому Криму», — написала Надія Савченко у «Фейсбуці», додавши для переконливості ще й фотографії із зали. 
 
Та найкумедніше, що цього тижня не заплановано жодних сесій ПАРЄ (най­ближча відбудеться 23—27 квітня), а пленарна сесія Європейського парламенту таки триватиме до 15 березня.
 
Щоправда, в понеділок увечері хоч і відбулося засідання Комітету в закордонних справах, проте обговорення проблеми в’язнів на засіданні Комітету не планували.
 
Як заявив 12 березня Генпрокурор Юрій Луценко, нардеп дійсно виїхала з України в понеділок о 4-й годині, зазначивши, що вона має «повні підстави» відвідати цей захід, але додав: «Я зараз хотів би звернутися до Савченко: якщо вона й справді така мужня і чесна, як каже про це в нескінченних ефірах, то у вівторок вона має бути в Службі безпеки України».
 
Уся ця історія досить дивна й незрозуміла i викликає більше запитань, ніж відповідей.