Люта весна: Одещина потерпає від снігового шторму

02.03.2018
Люта весна: Одещина потерпає від снігового шторму

Хурделиця — як візитка перших весняних днів.

Третій день Одещина перебуває під впливом циклону, який прийшов iз Балкан.
 
Сильний сніг, штормовий вітер та нетипові для регіону морози призвели до транспортного колапсу та обриву електродротів.
 
Найбільше негода зачепила Біляївський, Білгород-Дністровський райони та саму Одесу.
 
Через несприятливі метеоумови станом на 1 березня на території області знеструмлено 25 населених пунктів (ще 28 лютого світла не було лише в одному з сіл в Татарбунарському районі).
 
Як повідомляють в «Одесаобленерго», 8 ремонтних бригад проводять відновлювальні роботи. В Одесі сильний вітер повалив дерева та тимчасово зупинив рух електротранспорту.
 
Зранку першого дня весни на дорогах державного значення області рух повністю обмежили для усіх видів транспорту (до цього заборонявся лише проїзд вантажівок, пасажирських автобусів і «маршруток»). Вільними залишаються дороги у північних районах.
 
Від початку погіршення погодних умов рятувальники Одещини 60 разів звільняли автомобілі зі снігових заметів.
 
Серед них — «швидкі», автобуси та машину Укрпошти: «Вилучено 112 автомобілів, врятовано 279 чоловік, із них 7 дітей», — повідомили в ДСНС.
 
Унаслідок ожеледиці підвищилась кількість травм.
 
«До медзакладів області звернулися 447 осіб з травмами. З них 83 особи госпіталізовано до стаціонарних відділень. У тому числі в місті Одеса 71 особа звернулася до медичних закладів, госпіталізовано — 15. Одна особа з обмороженням і ще одна з ознаками переохолодження. Здебільшого травми верхніх і нижніх кінцівок, черепно-мозкові травми, забої», — розповіла заступниця голови Департаменту охорони здоров’я Одеської ОДА Оксана Сорочан.
 
Наразі навчання у дитячих закладах призупинене. У садочках працюють лише чергові групи. Одесити переважно залишаються вдома, ті ж, кому доводиться добиратися до роботи, скаржаться на погано розчищені тротуари.
 
Втім, є і такі, хто насолоджується справж­ньою зимою. Мережу облетіло відео, на якому відчайдух у розпал негоди купається в розбурханому крижаному морі на одному з центральних пляжів Одеси.
 
Синоптики обіцяють, що морози протримаються до 7 березня, втім, снігопади мають припинитися вже 2 березня.