У Черкаському художньому музеї презентували портрети 111 бiйцiв

27.02.2018
Після Рівного, Івано-Франківська та Львова мистецький проект «Портрети добровольців на війні», автором якого є відомий український художник Сергій Пущенко, презентували в Черкасах.
 
Як повідомили «Україні молодій» у Черкаському обласному художньому музеї, де урочисто відкрили цю виставку, на огляд представлено 111 портретів бійців п’ятого окремого батальйону одного з добровольчих українських корпусів.
 
Це образи людей різних за віком і характером, але близьких за притаманним їм усім загостреним почуття гідності, справедливості, глибоко вкоріненого українства. 
 
«Цей проект — шана вагомому внеску добровольчих формувань у відстоювання територіальної цілісності Української держави. Колекція — унікальна у своїй історичній і мистецькій сутності. Має пройти час, щоб зрозуміти та осмислити її значення для української історії, яка нині пишеться на наших очах», — наголошують науковці обласного художнього музею.
 
Галерею живописних і графічних портретів захисників України, представлену на виставці, художник написав за два роки на передовій, iз 2015-го по 2017-й.
 
Окрім портретів, на яких — незламні й сильні духом наші захисники, в очах яких прагнення бачити Україну незалежною і вільною державою, на виставці представлені й кілька полотен, де зображено оборонні позиції військових. 
 
Виставка діятиме у Черкасах до Шевченківських днів, тобто до 12 березня.