Олег Ляшко розповів, як подолати інфляцію

16.02.2018
Олег Ляшко розповів, як подолати інфляцію

Олег Ляшко вимагає від влади повернути державне регулювання цін.

Через стрімке зростання цін мільйони українців опинилися за межею бідності. Як зупинити тотальне зубожіння населення та добитися економічного зростання, знають у Радикальній партії. Насамперед команда Олега Ляшка пропонує відновити державне регулювання цін на продукти першої необхідності та змінити грошово-кредитку політику держави.
 
«Значною причиною інфляції є абсолютно неправильне рішення уряду скасувати державне регулювання цін. Від цього страждають у першу чергу пенсіонери, селяни, бюджетники. Тобто люди з невеликими доходами. Крім того, через недолугу політику Нацбанку знецінюються доходи українців. Нам розказують, що «вільна рука» ринку повинна все регулювати. Але насправді ця «вільна рука» задушить малозабезпечених. А таких в Україні мільйони», — підкреслив Ляшко.
 
Ще однією причиною інфляції лідер РПЛ називає негативне сальдо торговельного балансу.
 
«Минулого року Україна імпортувала на 5 мільярдів доларів більше товарів, ніж експортувала. Тобто з країни виводять валюту та створюють робочі місця закордонним конкурентам, а мільйони українців сидять без роботи, через що масово виїжджають за кордон. Натомість Нацбанк розказує, що причиною інфляції є підвищення зарплат і пенсій. Це брехня! Причиною інфляції є дурна політика таргетування, яку проводить Нацбанк», — зазначив народний депутат.
 
Олег Ляшко переконаний, що зупинити інфляцію можна не за рахунок збільшення облікової ставки, а навпаки — за допомогою дешевих кредитів для бізнесу.
 
«Нацбанк розказує, що буде зупиняти інфляцію монетарними засобами. Вони хочуть вилучати всі обігові кошти, вбиваючи власний бізнес і економічний розвиток. Це призведе до скорочення робочих місць та зниження доходів українців. Ми таку політику не підтримуємо, тому і не голосуватимемо за кандидата на голову НБУ Якова Смолія, бо він продовжуватиме політику Гонтаревої—Порошенка, яка нас не влаштовує», — зазначив лідер РПЛ.
 
Крім того, Олег Ляшко вимагає від влади радикально змінити економічну політику держави. «Треба створювати нові робочі місця та підвищувати доходи українців. Саме тому ми добиваємося ухвалення нашого законопроекту «Купуй українське, плати українцям!», щоб мільярди доларів не виводились з України, а працювали на вітчизняну економіку, створення робочих місць та виготовлення продукції українцями», — підсумував Ляшко.