Ляшко — полякам: Ми сильні, коли ми разом!

13.02.2018
Ляшко — полякам: Ми сильні, коли ми разом!

Олег Ляшко та його команда пікетували польський Сейм у Варшаві.

Команда Олега Ляшка привезла в Польщу звернення Верховної Ради України щодо прийнятого Сеймом антиукраїнського закону і передала документ представнику депутатського корпусу.
 
За словами лідера РПЛ, його команда хотіла переконати польську владу в неприпустимостi прийняття рішень, які погіршують відносини між нашими країнами.
 
На плакатах, які розгорнули народні депутати, містилися заклики до поляків жити майбутнім, а не минулим, і цитата відомого польського діяча Єжи Гедройца «Без незалежної України не буде незалежної Польщі».
 
Кінцевою метою акції депутати від РПЛ бачать скасування Закону «Про інститут національної пам’яті», ухваленого Сеймом.
 
Українські політики висловили побоювання, що документ може негативно відбитися на наших заробітчанах у Польщі, і пообіцяли зробити все, щоб цього не допустити. Олег Ляшко підкреслив, що українці і поляки повинні будувати свої відносини на тому, що об’єднує дві країни.
 
«Наше протистояння було в минулому. А зараз потрібно відповідати на сучасні виклики, бути сильними разом, а не шукати приводи зіпсувати ці відносини на догоду агресору — Росії. Я сподіваюся, що Польща й надалі буде друж­ньою нам країною. Тут працюють мільйони українців. Ми зробимо все, щоб у них була робота і зарплата в Україні і вони повернулися додому, до своїх родин. А поки вони тут, наше завдання — їх захистити. Польська влада повинна з повагою ставитися і до наших людей, і до кордонів нашої держави. А якщо почати перегляд кордонів, можна до Київської Русі дійти. Так чи інакше, все починалося з Києва», — нагадав Олег Ляшко.
 
Депутати фракції Радикальної партії переконані, що внаслідок протистояння між Польщею та Україною виграє Росія.
 
«Україна зараз воює з агресором, якому дістався військовий потенціал Радянського Союзу. Ми зараз — форпост Європи, який захищає мирне небо над Польщею, Румунією, Угорщиною, Словаччиною та іншими країнами. Поляки повинні нас підтримувати», — зазначив заступник лідера РПЛ, народний депутат Андрій Лозовий.
 
Крім того, антиукраїнський закон загрожує і національній безпеці самої Польщі, впевнені радикали.
 
«Коли поляки вигадують причини для боротьби з Україною, вони послаблюють власну безпеку і власну незалежність, провокуючи міжнаціональні протистояння. Тому треба не з химерами з минулого боротися, а відповідати на виклики, які виникають перед нашими країнами сьогодні. Ми хочемо, щоб відносини України і Польщі зміцнювалися, у нас величезний стратегічний потенціал, і ми хочемо використати його, щоб рухатися вперед», — підсумував Ляшко.