Міжнародна виставка органічної продукції БіоФах: що представить Україна

13.02.2018
Найбільша міжнародна виставка органічного виробництва традиційно проходить в німецькому Нюрнбергу.
 
Вона щороку збирає близько 50 тисяч відвідувачів.
 
Цьогоріч у секторі України значно побільшало компаній, які пропонують не тільки сировину, а й перероблену продукцію.
 
«У виробників органічної продукції з’явилося чітке розуміння, що високотехнологічні підприємства мають значну перевагу — як в Україні, так і на міжнародному ринку. Відтак компанії акцентують увагу не лише на екологічності виробництва, а й на оптимізації інфраструктури, використанні сучасного обладнання та ефективній логістиці», — каже менеджер проектів Інформаційного центру «Зелене досьє» Катерина Шор.
 
Національний павіль­йон України на Міжнародній виставці органічних харчових продуктів БіоФах з’явиться вже вп’яте.
 
«Цього року Україна представить не лише рекордну кількість учасників, а й найбільшу частку, порівняно з попередніми роками, органічних підприємств-переробників. Учасники виставки демонструють тенденцію на зміщення акценту з сировини на переробку, а також на розширення асортименту. Якщо раніше майже всі учасники національного павільйону України були виробниками зернових, то тепер iз двадцяти компаній, що представлені на БіоФах у рамках павільйону, четверо — ягідники, троє — виробники олійних культур, є також виробник томатної пасти, виробник чаїв та дев’ять виробників зернових, частина з яких також пропонує перероблену продукцію», — зазначає Сергій Галашевський, директор органу сертифікації Органік Стандарт.
 
Цього року Україну на офіційному державному рівні представлятиме заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева; вона візьме участь в офіційній церемонії відкриття 29-ї Міжнародної виставки органічних харчових продуктів БіоФах 2018 та виступить на двох заходах — Конференції для країн Центральної і Східної Європи та на Українському форумі.
 
На традиційному Аперо в павільйоні України зможете скуштувати українські страви.
 
За п’ять років участі України в БіоФах площа павільйону збільшилася з сiмдесяти квадратних метрів у 2014 році до ста тридцяти у 2018-му. Також більш ніж удвічі зросла кількість компаній-експонентів.
 
Національний павіль­йон України за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України та за фінансової допомоги міжнародних організацій і проектів організовує консорціум трьох ключових учасників органічного ринку України: консультаційного органу з органічного виробництва «КьюС», сертифікаційного органу «Органік Стандарт» та екологічної організації «Інформаційний центр «Зелене досьє». У рамках виставки заплановано Український форум.