Ляшко: Головне — подолати бідність

09.02.2018
Ляшко: Головне — подолати бідність

Ляшко знає, що турбує людей, бо спілкується з українськими селянами, а не з американськими конгресменами.

При таких цінах у магазинах мінімальна зарплата українця повинна бути не менше 5000 гривень, а мінімальна пенсія — 3500 гривень.
 
Із такою вимогою до уряду звернувся Олег Ляшко.
 
Політик наголосив, що влада має вживати невідкладних заходів для зменшення бідності.
 
«Поки понад 50 народних депутатів разом iз головами фракцій БПП і «Батьківщини» їздять на молитовний сніданок у США та витрачають по 100 тисяч доларів на те, щоб сфотографуватись з американським конгресменом, 40 мільйонів українців на сніданок їдять хліб без масла, а можливо, і «лапу сосуть», бо не мають можливості заробити ні на хліб, ні на масло. Депутати повинні ходити на засідання і захищати інтереси людей, як це робить команда Радикальної партії. Ми переконані, що єдина можливість подолати бідність — це піднімати доходи», — переконаний Ляшко.
 
Щоб полегшити життя малозабезпеченим верствам населення, народний депутат вимагає відновити державне регулювання цін на продукти.
 
Політик навів шокуючу статистику зростання цін на їжу лише за минулий рік: хліб — 22%, яловичина — 33%, м’ясо птиці — 25%, сало — 65%, сир і сметана — 24%.
 
«У 2017 році інфляція становила 14%, і це наслідок того, що уряд скасував регулювання і відпустив ціни. Кажуть, що «вільна рука ринку» має регулювати ціни, але в нашій країні ця рука задушить малозабезпечених, пенсіонерів та всіх людей iз низькими доходами. Тому ми вимагаємо від влади відновити державне регулювання цін на продукти першої необхідності. Люди просто не можуть купувати їжу, коли ціни так швидко ростуть. Зараз треба піднімати зарплати і пенсії, а не ціни», — наголосив Ляшко.
 
Лідер Радикальної партії також висловився категорично проти підвищення тарифів на комунальні послуги. Він переконаний, що навіть із субсидіями люди не зможуть платити.
 
«Щоб отримати черговий кредит у МВФ, уряд бере на себе зобов’язання підняти ціну на газ на 62% для населення. У бюджеті цього року вже передбачено 70 мільярдів гривень на субсидії. Якщо знову підняти ціну на газ, більше 100 мільярдів доведеться виділяти на компенсацію громадянам вартості комунальних послуг. Уже сьогодні по всій країні криза неплатежів і через це стагнація у житлово-комунальному господарстві. Ми вимагаємо не піднімати ціни на газ, а підвищувати доходи українців за рахунок розвитку власної промисловості», — підсумував Ляшко.