Перед початком Олімпіади світові ЗМІ назвали найвродливіших спортсменок

09.02.2018
Перед початком Олімпіади світові ЗМІ назвали найвродливіших спортсменок

Ліндсі Вонн.

Сьогодні відбудеться відкриття зимових Олімпійських ігор у корейському місті Пхенчхан, але група переможців (точніше, переможниць) в одному з видів уже визначилась.
 
Напередодні світові спортивні (і не лише) часописи змагалися в складанні «збірної» найвродливіших спортсменок Олімпіади.
 
Переглянувши з десяток таких добірок найвродливіших можна зробити (можливо, що суб’єктивний) висновок, що королевою краси в Пхенчхані є 33-річна американська гірськолижниця Ліндсі Вонн.
 
Вона є дворазовою чемпіонкою світу та олімпійською чемпіонкою у швидкісному спуску у Ванкувері 2010 року. А ще її вважають «обличчям» американської олімпійської збірної. Для  цього молода жінка доклала немалих зусиль.
 
Після шести років шлюбу вона розлучилася і стала супутницею життя легендарного американського гольфіста Тайгера Вудса, першого у світі спортсмена-мільярдера.
 
За три роки спільного життя Ліндсі Вонн стала улюбленицею американських ЗМІ.
 
Вона активно брала участь у фотосесіях, її знімки прикрашали обкладинки глянцевих журналів. Навіть розлучення з Вудсом не вплинуло на медійну популярність. 
 
За частотою згадування у ЗМІ серед найвродливіших спортсменок також варто назвати іншу американську лижницю Мікаелу Шіффрін, 17-річну американську сноубордистку корейського походженні Клої Кім, американську сноу­бордистку Джеймі Андерсон (чемпіонку Олімпійських ігор 2014 року), американську ковзанярку Джессіку Курман, 14-річну (!) американську трампліністку (стрибки на лижах iз трампліна) Сару Хендріксон, американську бобслеїстку Ейджу Еванс, японську фігуристку Міраї Нагасу, яка виступає за збірну США та іншу американську фігуристку Ешлі Вагнер (її фото фігурують не лише в спортивних журналах).
 
Серед неамериканських спортсменів виділяють австрійську лижницю Юлію Дуймовітц. Серед найчастіше згадуваних спортсменок є й одна українка — 28-річна паралімпійська чемпіонка Оксана Мастерс, яка народилася у Хмельницькому. Але ця гірськолижниця тепер мешкає в американському місті Луїсвіль і виступає за збірну США.