Ляшко озвучив вимоги до Порошенка

30.01.2018
Ляшко озвучив вимоги до Порошенка

У кулуарах ПАРЄ Олег Ляшко зазначив, що ніхто і ніколи не повинен принижувати Україну.

Щойно Олег Ляшко повернувся зі Страсбурга, де брав участь у сесії ПАРЄ, як зустрівся з Президентом Порошенком та виклав йому своє бачення зовнішньої політики.
 
Зокрема, Олег Ляшко назвав провальною політику українського Президента на міжнародній арені.
 
«Як би Порошенко не намагався переконати українців у протилежному, але факти — річ уперта: зовнішньополітична діяльність нашого Президента провальна! Ніколи так не принижували нашу Україну, як при Порошенку. Тому що ніде у світі не поважають жебраків, слабаків і олігархів при владі. Тому після переговорів із президентом Казахстану Трамп провів спільний брифінг, а наш Президент після зустрічі з Трампом стояв за огорожею Білого дому, як сирота, знову обманюючи українців», — зазначив Ляшко.
 
Щоб ніхто в світі більше не насмілився принижувати Україну і порівнювати з Руандою, треба бути сильними, у першу чергу, економічно, стверджує головний радикал.
 
«Такою і буде моя президентська політика: сильна Україна, сильна економіка, сильна армія і дипломатія, відмова від зовнішніх запозичень, ставка на власний потенціал. На відміну від Порошенка я вірю в Україну і українців! І ця віра дає мені велику силу і упевненість в обраному шляху», — наголосив лідер РПЛ.
 
Під час зустрічі Ляшко заявив Президенту, що продовжує наполягати на звіті екс-очільниці НБУ Гонтаревої, перш ніж парламент обиратиме нового голову Нацбанку. І пропонує підтримати ініційовані депутатами його фракції зміни до Конституції  щодо розширення відповідальності Нацбанку для забезпечення економічного зростання в країні.
 
«Без зміни грошово-кредитної політики заміна голови НБУ не дасть абсолютно нічого для виробників і створення нових робочих місць для українців», — переконаний Олег Ляшко.
 
Окрім того, у відповідь на вимоги МВФ про запровадження ринку землі в Україні команда РПЛ пропонує прийняти зміни до Конституції, щоб зробити основою аграрного устрою України фермерські господарства. Про це також йшлося на зустрічі.
 
Насамкінець Ляшко закликав Президента підтримати законопроект радикалів «Купуй українське, плати українцям!».
 
«Для кожного думаючого очевидно: коли гроші платників податків працюватимуть на вітчизняну економіку; коли роботу матимуть українці, а не наші закордонні конкуренти; коли ми більше продаватимемо на експорт продукції, а не сировини — лише за цих умов ми позбудемося боргового ярма і Україна стане сильною достойною державою для своїх громадян», — зазначив Олег Ляшко, додавши, що він є в опозиції до влади, але не в опозиції до українців, тому успіх України — це і його успіх.