Переможець «Євробачення-2009» Олександр Рибак бере участь у нацвідборі в Норвегії

17.01.2018
Переможець «Євробачення-2009» Олександр Рибак бере участь у нацвідборі в Норвегії

В історії «Євробачення» не так багато особистостей, які запам’ятовуються надовго.
 
В цьому плані переможцю «Євробачення-2009» Олександру Рибаку, який представляв Норвегію, пощастило: його пісня Fairytale досі впізнається з перших акордів, як і знаменита скрипка — вона досі є найпопулярнішою піснею-переможцем «Євробачення» на Youtube із понад 100 мільйонами переглядів. Хоча за майже десятиліття про інші пісні Рибака в нас майже не чули.
 
Тож Олександр вирішив знову нагадати про себе і подав заявку на Норвезький національний відбір до «Євробачення» — цього разу із піснею Тhat’s How You Write А Song («Ось як ти пишеш пісню»), де постав зовсім іншим — дорослішим i водночас — розкутішим і готовим до експериментів.
 
У кліпі, який уже з’явився в мережі, він, як і інші його учасники, багато танцює. А загалом, пісня розповідає про те, як пишуться пісні і як мрія стає реальністю.
 
«Я пишаюся тим, що знову беру участь у конкурсі. Я пишаюся, що маю сильний меседж, в який я справді вірю. Але найбільше я пишаюсь своєю дівчиною, яка зробила цю дивовижну ілюстрацію до пісні», — написав Рибак на своїй сторінці у «Фейсбук», презентуючи кліп.
 
Рибак є одним із 10 претендентів на путівку до Лісабона, де цього року відбудеться «Євробачення». Остаточні результати національного відбору в Норвегії стануть відомі 10 березня.
 
Якщо Олександру Рибаку вдасться пройти до фіналу, він отримає шанс удруге поборотися за головний приз «Євробачення».
 
Досі це вдавалося лише Джонні Логану з Ірландії, який тріумфував на конкурсі у 1980 та 1987 році. Але хто сказав, що цей рекорд триматиметься вічно? Тим більше що в Олександра Рибака ще з 2009 року лишилося стільки фанів по всій Європі.