Марк Волберг пожертвував 1,5 мільйона фонду руху для захисту жінок від домагань

16.01.2018
Марк Волберг пожертвував 1,5 мільйона фонду руху для захисту жінок від домагань

Марк Волберг.

Секс-скандал, який уже кілька місяців трясе Голлівуд, став своєрідним трендом, який диктує свої правила гри і втручається і в інші сфери життя акторів.
 
Так сталося і з актором Марком Волбергом, який вирішив перерахувати свій гонорар за дозйомку в фільмі «Усі гроші світу» у фонд руху для захисту жінок від сексуальних домагань та трудової дискримінації Time’sUp. Хоча навряд чи це рішення було таким уже жестом доброї волі.
 
Усе почалося з того, що продюсери фільму запросили на роль Джона Пола Гетті зірку серіалу «Картковий будинок» Кевіна Спейсі.
 
Однак, коли фільм був відзнятий, спалахнув скандал, що зачепив і Спейсі, який зізнався у своїй нетрадиційній орієнтації і заявив, що бере паузу в кінокар’єрі.
 
Не бажаючи ризикувати репутацією, продюсери фільму вирішили перезняти сцени з Кевіном Спейсі, замінивши його на Крістофера Пламмера.
 
До речі, критики позитивно відреагували на таку заміну, висунувши останнього на премію «Золотий глобус-2018» у номінації «Краща чоловіча роль другого плану».
 
На дозйомки були запрошені й інші актори, задіяні у фільмі. Частина з них, враховуючи ситуацію, погодилася зніматися безкоштовно, лише за добові.
 
І от, коли все було завершено, розгорівся новий скандал: журналісти дізналися, що гонорар актриси Мішель Вільямс, однієї iз засновниць руху Time’sUp (до речі, теж номінованої на премію «Золотий глобус-2018» у номінації «Краща жіноча роль»), склав менше тисячі доларів, тоді як Марк Волберг зажадав за дозйомки 1,5 мільйона доларів.
 
Журналісти назвали дискримінацією таку різницю в гонорарах акторів. Щоб не роздмухувати пристрасті, Марк Волберг прийняв найбільш розумне в цій ситуації рішення — віддати гроші «скривдженій» актрисі, перерахувавши весь гонорар до її фонду, який бореться з нерівністю у зарплаті. До цього внеску ще 500 тисяч доларів додала і його власна агенція.
 
Що ж, він може собі це дозволити. За версією журналу Forbes, Марк Волберг став найбільш високооплачуваним актором минулого року, заробивши 68 мільйонів доларів. Тож 1,5 мільйона за гарну репутацію не така уже й велика плата.