У Китаї відкрили найдовший у світі скляний міст

27.12.2017
У Китаї відкрили найдовший у світі скляний міст

Від бажаючих прогулятися небесним мостом немає відбою.

Отримати насолоду, адреналін та неймовірні враження одночасно можна під час звичайної пішої прогулянки найдовшим у світі і найвищим над поверхнею землі скляним мостом.
 
Минулої неділі цю грандіозну споруду урочисто відкрили в Китаї, повідомляє агенція «Сіньхуа».
 
Міст вагою близько 70 тонн споруджено в мальовничій місцевості поблизу міста Шидзячжуан у провінції Хебей за 230 кілометрів на південний схід від Пекіна.
 
Довжина мосту становить 488 метрів, ширина — два метри. Він висить над ущелиною завглибшки 2018 метрів. Міст збудований з 1077 прозорих скляних панелей товщиною чотири сантиметри.
 
Уже в день відкриття спорудою прогулялись сотні туристів. Янг Шаобо, представник будівельної компанії Bailu Group, яка зводила споруду, розповів: «Наш міст зі скляною підлогою може витримати до трьох тисяч людей, але для гарантування безпеки всіх туристів ми не пускаємо на нього більше 600 осіб одночасно». 
 
Перші сміливці, які наважилися прогулятись мостом, розповідають, що враження — неймовірні. Це суміш страху та захвату.
 
Страху не лише з огляду на те, що бачиш прірву під ногами, але також з огляду на те, що ближче до середини небесний міст розхитується.
 
Представники місцевої туристичної компанії Hebei Group, яка обслуговує споруду, пояснили, що розхитування мосту передбачено спеціально, щоб підвищити гостроту відчуттів у відвідувачів. 
 
У Китаї вже збудовано кілька скляних мостів. Так, у серпні минулого року в Національному парку в провінції Хунань відкрився скляний міст довжиною 430 метрів і шириною шість метрів.
 
Він проліг на висоті 300 метрів над китайським Великим Каньйоном, який перебуває під охороною ЮНЕСКО. Міст міг приймати 800 відвідувачів одночасно з обмеженням вісім тисяч впродовж доби.
 
Щоправда, цей міст наводив страх на відвідувачів недовго. Через 13 днів після відкриття його закрили з огляду на «шалений попит» серед відвідувачів.
 
Тому цей розроблений ізраїльським архітектором Хаймом Дотаном міст і тепер закритий для відвідин, а використовується лише для записів показів моди та інших шоу. 
 
Утім американська телемережа Сі-Ен-Ен повідомляла з посиланням на свої джерела, що міст закрили для відвідувачів не лише з огляду на шалений попит, а тому, що в його центральній частині утворилася тріщина.
 
Відвідувачі, які на той момент перебували на ньому, змушені були втікати у страшенній паніці. Офіційні представники Національного парку натомість заявили, що тріщина не становила жодної загрози для туристів.