Контрозвідка СБУ затримала перекладача Володимира Гройсмана

22.12.2017
Контрозвідка СБУ затримала перекладача Володимира Гройсмана

Сенсаційним став вечір середи: контррозвідка СБУ припинила діяльність одного з посадовців секретаріату Кабміну, який обґрунтовано підозрюється у співпраці з російськими спецслужбами.
 
«Чиновник мав доступ до достатньо вузької інсайдерської інформації Кабінету Міністрів. Він користувався повагою. Він дуже відповідально, старанно та творчо працював на російські спецслужби», — розповів начальник департаменту контррозвідки СБУ генерал Олексій Петров біля будівлі КМУ журналістам телеканалу «Прямий», які стали свідками виведення чиновника в кайданках оперативниками. 
 
Згодом у прес-центрі СБУ зазначили, що «чиновник був завербований російськими спецслужбами під час довготривалого закордонного відрядження.
 
Оперативники СБУ задокументували, що посадовець за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур.
 
Отримані дані зловмисник передавав кураторам через електронні канали зв’язку». Затриманому оголошено про підозру в скоєнні злочину.
 
З’ясувалося, що СБУ кілька місяців «вела» співробітника Кабміну Станіслава Єжова (який працював і перекладачем під час офіційних зустрічей) за згодою Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана для документування його контактів із російськими спецслужбами.
 
Підозрюваний був затриманий після того, як у СБУ з’явилася інформація, що він може втекти.
 
За законом, суд має обрати Станіславу Єжову запобіжний захід через 72 години з моменту затримання, тобто до вечора суботи.
 
До речі, коли Віктор Янукович став до керма, а Кабмін очолив пан «Азіров», — одразу відбулася тотальна чистка секретаріату Кабміну.
 
Тоді зi 1200 працівників секретаріату КМУ було звільнено майже 700 неугодних, а залишили — частково вихідців зі сходу, лояльно налаштованих до «Партії регіонів» і, як виявилося, «щурів».
 
Утворений вакуум посад тоді нова влада потихеньку заповнювала однодумцями, фактично знову довівши чисельність урядового секретаріату до попередньої кількості.