На Черкащині затримали російського шпигуна з 20-річним стажем

22.12.2017
Днями на Черкащині співробітники СБУ під час спецоперації затримали агента Служби зовніш­ньої розвідки Російської Федерації.
 
За словами оперативників, їм удалося встановити, що уродженець Самари, який тривалий час проживав на території Черкащини та отримав тут українське громадянство, був завербований службою зовнішньої розвідки РФ ще у 1996 році. 
 
Із часу  початку російської агресії куратори поставили агенту завдання стати учасником громадсько-політичних структур патріотичного спрямування.
 
Співробітники СБ України задокументували, що чоловік здійснював підривну діяльність не лише на Черкащині, а й у Києві.
 
Отриману інформацію агент передавав російським спецслужбам. Він також вербував найманців для участі у бойових діях на боці терористичних організацій «Д/ЛНР». 
 
При обшуку за місцем  проживання правоохоронці виявили мобільні пристрої з контактами кураторів та комп’ютерну техніку з доказами передачі інформації спецслужбам РФ.
 
Затриманий агент каже, що не визнає свою вину, бо діяв правильно,  в інтересах  своєї батьківщини — Росії.
 
Затриманому   оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.
 
До речі, є фото, на якому  цей  російський агент у кабінеті ручкається тепер уже з екс-нардепом України від Партії регіонів Вадимом  Колесніченком, який народився в Умані.