Аргументів не знайшлося: «Хімік» зазнав поразки у поєдинку проти «Будівельника»

22.12.2017
Аргументів не знайшлося: «Хімік» зазнав поразки у поєдинку проти «Будівельника»

У «Хіміка» не знайшлося аргументів проти злагоджених дій «гладіаторів». (Фото з сайта fbu.ua.)

В останні роки одним із головних протистоянь українського баскетболу була дуель столичного «Будівельника» та южненського «Хіміка».
 
Перед стартом нинішнього сезону очікувалося, що обидва колективи — учасники «золотої» серії попереднього чемпіонату країни — знову вестимуть очну боротьбу за звання найсильнішої команди суперліги.
 
Але схоже, що до чемпіонської гонки «хіміки» не готові. Після провалу на груповому етапі Єврокубка, де підопічні Віталія Степановського, в підсумку, виграли лише один із шести поєдинків, ігрові негаразди віце-чемпіона продовжилися і на внутрішній арені, де южненський колектив ніяк не може залишити аутсайдерську зону.
 
Якщо раніше в регулярному чемпіонаті «Хімік» боровся за найвищі позиції, то нині для южненців успіхом буде бодай якесь місце в когорті «сіяних» на плей-оф.
 
Той факт, що сьогодні «Хімік» абсолютно не готовий боротися за чільне місце нагорі протоколу, підтвердив його гостьовий поєдинок у Києві проти «Будівельника».
 
І, як відзначив Степановський, причина розгромної поразки чинному чемпіону не в поганій дорозі, котру впродовж 15 годин «хімікам» довелося долати з Одеси до столиці.
 
«Не було у нас тієї енергії, щоб боротися за кожен м’яч. Хотіли виграти за рахунок командної гри, але не вийшло. Не збираюся скаржитися і говорити, що причина поразки — важка дорога», — відзначив наставник «Хіміка».
 
Останнім часом керівники южненського клубу не раз наголошували, що в умовах фінансових обмежень будуть усе більше довіряти місцевим баскетболістам.
 
«Про підсилення сьогодні взагалі не йдеться», — пояснив Степановський.
 
На тлі ослаблених «хіміків» кадровий потенціал «Будівельника» виглядає значно потужнішим, особливо це стосується «великих» хлопців. Саме завдяки успішній грі центрових «Будки» — Михайла Анісімова та Максима Сандула, перемога столичної команди над титулованим представником Одещини вийшла більш ніж переконливою — 82:56.
 
«З огляду на рахунок, може здатися, що нам вдалося перемогти легко. Проте гра видалася непростою. Нам довелося добре попрацювати. Командна робота в захисті й у нападі, довіра один до одного — ось запорука сьогоднішньої перемоги. Можна сказати, що план на гру спрацював», — оцінив дії своїх хлопців головний тренер «гладіаторів» Володимир Коваль.
 
Утім у грі столичного клубу далеко не все ідеально. Прогресувати чинному чемпіону є куди й орієнтир у цьому плані очевидний — лідер першості — «Дніпро».
 
Баскетболісти ж «Хіміка» вимушені нині орієнтуватися на команди, що мають трохи скромнішi, ніж чемпіонські, амбіції. Серед них і «Черкаські мавпи», котрі наразі йдуть третіми в регулярному чемпіонаті.
 
Перед приїздом до Черкас басткеболістів із Южного табір місцевого клубу несподівано залишив Марфін Джеферсон.
 
«Самовільно залишивши розташування клубу, американець порушив умови контракту», — заявили в розташуванні «мавп».
 
При цьому слід сказати, що Джеферсон у складі черкаської команди грав далеко не останню роль, заробляючи в середньому за гру 14,8 очка й роблячи 8,8 підбирання. 
 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Суперліга. 
Чоловіки. «Будівельник» — «Хімік» — 82:56, «Черкаські мавпи» — БІПА — 111:90.
Турнірне становище: «Дніпро» — 13 пе­ремог/1 поразка, «Будівельник» — 11/3, «Черкаські мавпи» — 7/7, «Миколаїв» — 7/6, БІПА — 6/7, «Хімік» — 6/6, «Запоріжжя» — 2/12, «Політехнік» — 2/12.