Нацполіція розробляє концепцію роботи на адмінкордоні з анексованим Кримом

19.12.2017
Аби убезпечитися від усіляких неприємних несподіванок на лінії розмежування Херсонської області з окупованим Кримом, невдовзі почне працювати поліція Автономної республіки Крим, діяльність якої буде організовано на основі досвіду роботи поліції Донеччини та Луганщини.
 
«Ми маємо працювати з виявлення терористів та інших осіб, які в’їжджають на територію України для скоєння злочинів», — наголосив перший заступник голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін, котрий у ході робочого візиту в Маріуполь і повідомив про майбутню новацію на кордоні з Кримом.
 
За дорученням голови Нацполіції України Сергія Князєва в обласному главку поліції Донеччини було проведено нараду, в якій узяли участь начальники головних управлінь Нацполіції в Донецькій області та АР Крим і м. Севастополі, а також провідні IT-фахівці поліції Донеччини.
 
Керівники обмінялися досвідом організації роботи підрозділів поліції, що розташовані на межі з окупованими територіями України.
 
Зокрема, поліцейські Донеччини презентували роботу системи блокпостів, яка базується на інтелектуальних технологіях — це дозволяє за короткий час перевірити значну кількість громадян і транспорту, а час перевірки мінімізовано до кількох секунд.
 
Для розробки та впровадження системи безпеки на лінії розмежування з АР Крим створено робочу групу.