На черкаській дамбі поновили цілодобовий рух автотранспорту

08.12.2017
У Черкасах відкрили цілодобовий рух автотранспорту з лівого берега Дніпра на правий. І хоча ремонт, який почався на мосту та дамбі ще на початку літа, там ще триває, але водії мають можливість проїжджати без обмежень, чого давно всі очікували.
 
Як повідомила «Україні молодій» Зоя Вовк, прес-секретар черкаських патрульних, пропускні кількагодинні ранкові і вечірні «вікна», коли водіям доводилося підлаштовуватися під спеціальний режим, аби здолати шлях до Києва чи на лівий берег Дніпра, скасовані.
 
«Автотранспорт рухається за сигналами світлофора, оскільки ремонтні роботи ще завершуються», — зазначає Зоя Вовк.
 
Водночас, як розповідають у Службі автомобільних доріг у Черкаській областi, працівники підрядної організації вже забетонували дев’ять прогонів конструкції мосту та частину встановлених деформаційних швів. Також тривають роботи з монтування бордюрного каменю.
 
«Для проведення ремонтних робіт на лівому проїзді мосту підрядною організацією ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» у достатній кількості заготовлено бордюрний гранітний камінь, металеві оцинковані воронки та водовідвідні труби для відведення води з проїжджої частини мосту, арматуру для армування монолітної бетонної плити. На лівому проїзді мосту вже встановлено деформаційні шви. Вони були спеціально виготовлені німецьким виробником для черкаського мосту за індивідуальним замов­ленням», — наголошують фахівці черкаської Служби автомобільних доріг.
 
Також уточнюють: на правому проїзді мосту продовжуються роботи з опорядкування проїжджої частини, зокрема встановлюється перильне огородження з боку залізничного мосту та нове бар’єрне металеве оцинковане огородження на кшталт «Євроформат».
 
Ремонт проїжджої частини на мосту через річку Дніпро на автодорозі «Золотоноша—Черкаси—Сміла—Умань» ремонтники обіцяють завершити до кінця цього року.
 
А наступного року підрядна організація продовжить роботи з ремонту мосту — облаштовуватиме там металеву частину, прогонову будову та опори, оглядові риштування та покриття на тротуарах.