У Смілі постачальника тепла підозрюють у привласненні майже 40 мільйонів

08.12.2017
Засновник та один iз керівників ТОВ «Сміла Енергоінвест» Андрій Карпенко підозрюється в привласненні та розтраті майже 40 мільйонів гривень, отриманих у період з 2014 до 2017 року від споживачів міста Сміла за послуги з постачання теплової енергії,  повідомили «УМ» у Черкаській обласній прокуратурі.
 
Днями правоохоронці затримали підозрюваного, бенефеціара  ТОВ «Сміла Енергоінвест».
 
Як розповідають смілянські активісти, напередодні цього затримання у Смілі було здійснено диверсію, коли за командою пана Карпенка  пізно ввечері були відключені всі міські котельні, незаважаючи на те, що ліміт на газ у «Енергоінвест» є до 10 грудня. 
 
Як вдалося з’ясувати, напередодні пiдприємство «Сміла Енергоінвест», яке має мільйонні борги перед НАК «Нафтогаз України» і з горем пополам розпочало опалювальний сезон у Смілі тільки три тижні тому, добре поморозивши містян,  почала  перевіряти прокуратура.
 
Тож, припускають активісти, така перевірка розізлила керівництво «Енергоінвесту»  і стала причиною відключення тепла. 
 
До речі, коли місцеві депутати, активісти та ветерани АТО дізналися про відключення тепла і почули, що представники «Енергоінвесту» збираються вивозити обладнання з міських котелень, то встановили  чергування біля котелень  і близько 22-ї години терміново зібрали позачергову сесію міської ради.
 
На нічній сесії, на яку зійшлися практично всі смілянські депутати, було підготовлено проекти рішень щодо постачальника «останньої надії» на отримання газу та надання можливості іншій теплопостачальній організації забезпечувати Смілу теплом.
 
Влада Сміли відмовляється від послуг приватного «Енергоінвесту» і хоче напряму співпрацювати з НАК «Нафтогаз України» через КП «Смілакомунтеплоенерго», директором якого є Володимир Прус, — таке рішення прийняли міські депутати.
 
На сьогодні опалення у Смілі є. А черкаська прокуратура повідомила Андрію Карпенку про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 27, ч. 5 ст. 191 — привласнення чужого майна.
 
За  результатами проведених обшуків вилучено готівкові кошти, фінансово-господарську документацію та комп’ютерну техніку, які підтверджують причетність цього пана та інших службових осіб «Сміла Енергоінвест» до вчинення вказаних кримінальних правопорушень, що тягне за собою  від 7 до 12 років позбавлення волі.