У США помер серійний вбивця Чарльз Менсон

22.11.2017
Американський серійний убивця Чарльз Менсон тепер відповідатиме за свої гріхи перед Всевишнім: 83-річний «довічник» помер iз «природних причин» у лікарні округу Керн штату Каліфорнія, повідомили в Департаменті ви­правних установ і реабілітації Каліфорнії.  
 
Менсона називають одним із найвідоміших злочинців ХХ століття.
 
За даними слідства, у серпні 1969 року в Лос-Анджелесі, де проживало переважно білошкіре населення, його послідовники вбили щонайменше дев’ятьох осіб, включно з дружиною режисера Романа Поланськи,  акторкою Шарон Тейт.
 
На той час вона була на дев’ятому місяці вагітності. Тейт і кількох її друзів знайшли мертвими в помешканні акторки 9 серпня 1969 року. 
 
Чарльз Менсон наприкінці 1967 року організував секту убивць «Сім’я». Менсон вірив у майбутню війну рас в Америці, після чого він міг стати лідером нового суспільного устрою під назвою «Безлад» (Helter Skelter) — від назви пісні гурту «Бітлз», якою Менсон був одержимий.
 
Він переконав багатьох його послідовників, що він є реінкарнацією Ісуса Христа, поєднуючи наркотики з вро­дженою харизмою, що привело до «Сім’ї» переважно молодих дівчат iз багатих родин, які мали конфлікти зі своїми батьками.
 
Жорстокість цієї секти вважається однією з причин завершення ери хіппі, пише інформагенція «Ассошiейтед пресс».
 
Одна з послідовниць Менсона стала відомою в 1975 році, коли спробувала застрелити президента США Джеральда Форда. Лідер сам не вбивав, а наказував це робити членам своєї секти.
 
Менсона разом iз чотирма його молодими послідовниками засудили до довічного ув’язнення в 1971 році.
 
Отже, він провів за ґратами більшу частину свого життя — 46 років.  За час відбування пожиттєвого ув’язнення Менсон 12 разів подавав клопотання про дострокове звільнення, однак йому щоразу відмовляли.
 
Чарльз Менсон і його «Сім’я» стали об’єктом десятків документальних фільмів і книг. Тепер над сценарієм про історію секти працює відомий американський кінорежисер Квентін Тарантіно. За даними часопису «Голлівуд Репортер», Менсона зіграє актор Бред Пітт.
 
На роль загиблої Шарон Тейт розглядають акторок Марго Роббі або Дженніфер Лоуренс. До цієї зіркової команди також має увійти актор Семюель Джексон, який знімався в багатьох фільмах Тарантіно.