Уряд привітав аграріїв із професійним святом бюджетними преференціями

22.11.2017
17 листопада в Українському домі з нагоди професійного свята працівників сільськогосподарської галузі та 100-річчя заснування профільного міністерства відбулися урочистості. 
 
Аграрна галузь в Україні — драйвер національної економіки. АПК — найбільший у державі експортер (понад 40 відсотків), другий за величиною роботодавець (близько 3 мільйонів робочих ­місць) та третя за розміром внеску у ВВП країни галузь (близько 13 відсотків).
 
Поточні показники українського сільського господарства є рекордними за всю історію української державності: понад 62 млн. тонн урожаю, половину з якого експортують, перше місце у світі за виробництвом та експортом соняшникової олії, третє — з експорту кукурудзи, п’яте — за експортом пшениці. 
 
«На цільову підтримку аграріям у наступному році ми виділяємо 7,3 млрд. гривень», — повідомив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман як подарунок до свята.
 
За його словами, сьогодні Україна має всі можливості, аби наситити власний ринок якісною продукцією за помірними цінами, зберегти лідерські експортні позиції і при цьо­му поступово переходити від сировинної моделі розвитку економіки до економіки створення продукту з високою доданою вартістю.
 
Прем’єр вручив урядові нагороди працівникам сільського господарства, відзначивши їхній внесок у розвиток українського АПК.
 
«День працівників сільського господарства — це нагода сказати «дякую» представникам професії, а також відзначити внесок, який робить АПК у зміцнення економіки держави. Завдяки аграріям забезпечена продовольча безпека країни, її стабільність і впевненість у майбутньому, а українці споживають якісні продукти», — сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк, додавши, що в центрі уваги держави має бути розвиток сільських територій та добробут людей, які на них проживають.