І земля здригнулась: внаслідок землетрусу в Ірані та Іраку загинули понад 330 людей

14.11.2017
І земля здригнулась: внаслідок землетрусу в Ірані та Іраку загинули понад 330 людей

Біда прийшла з глибини надр.

У ніч iз суботи на неділю сильні землетруси сталися відразу в трьох точках планети: в Японії, Коста-Ріці та на Близькому Сході.
 
 
Останній був найсильнішим і завдав найбільше лиха. Підземні поштовхи ввечері 12 листопада відчули мешканці всього регіону, від Ізраїлю та Туреччини до Кувейту.
 
 
Геологічна служба США заявляє, що епіцентр землетрусу розташований неподалік міста Халабджа на північному сході Іраку неподалік кордону з Іраком на глибині майже 34 кілометри.
 
 
Сейсмологічний центр Тегеранського університету повідомив, що підземні поштовхи розпочалися о 21:48 за місцевим часом (це 20:48 за Києвом).
 
На заході Ірану в результаті землетрусу магнітудою 7,3 бала загинули щонайменше 335 осіб, повідомляє Бі-Бі-Сі з посиланням на владу країни. Загиблі є і в Іраку.
 
Кількість жертв продовжує зростати. Ще понад чотири тисяч осіб отримали поранення.
 
Землетрус викликав паніку серед населення, жителі ви­бігли зі своїх будинків на вулиці. Мечеті в столиці Іраку Багдаді транслювали молитви через гучномовці.
 
Багато людей постраждало в місті Сарполь-е Захаб, що приблизно за 15 кілометрів від кордону, сказав голова рятувальної служби Ірану Бенкет-Хоссейн Куліванд.
 
Руйнувань зазнав місцевий госпіталь, куди звозять поранених. Поруч зі зруйнованими будівлями розбили намети для постраждалих 
 
Руйнування є щонайменше у восьми селах, повідомив іранському державному телеканалу IRINN голова іранського відділення Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Мортеза Салім.
 
«У деяких селах сталися відключення електроенергії, була порушена телекомунікаційна система», — сказав він.
 
Рятувальні роботи тривають. За словами Бенкет-Хоссейна Куліванда, роботу рятувальників ускладнюють зсуви.