На Осокорках затримали молодиків із 6,5 кг тротилу з під’єднаними детонаторами

14.11.2017
На Осокорках затримали молодиків із 6,5 кг тротилу з під’єднаними детонаторами

Слідчі допитують затриманих молодиків із тротилом.

Фактично випадково спецпризначенці Нацполіції затримали двох молодиків, у яких у багажнику автомобіля була вибухівка.
 
 
Затримання відбулося на парковці торгового центру на Осокорках у Дарницькому районі Києва у неділю ввечері.
 
 
Правоохоронці зауважили, що чоловіки в авто марки «Фольксваген» занервували, помітивши їх. 
 
 
Як повідомляє прес-служба МВС, «під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили в багажнику рюкзак, у якому було п’ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів».
 
При цьому вибухівка була підготовлена до використання. Тоді як затримані молодики не мали при собі засобів зв’язку: ні мобілки, ні тим більше якоїсь портативної рації. 
 
Затриманих одразу допитали слідчі поліції і СБУ. Свідчення молодиків дуже вже нагадують раніше підготовлену «легенду».
 
Як розповів ТСН співробітник полку поліції особливого призначення №1 Андрій Пирогов, затримані ледь не божаться, що нічого не знали про пластид та ще й у такій кількості. 
 
«Вони кажуть, що не знали, що там є. Повідомили, що їх попросили перевезти цю сумку і сказали, що в цій сумці запчастини до авта, попросили не відкривати, бо там дуже дорогі запчастини», — розповів Пирогов.
 
За словами затриманих, вони привезли сумку із Мукачевого Закарпатської області.
 
«Познайомились на дискотеці з хлопцем — він запропонував їм доставити ці запчастини. В Києві вони повинні були підійти забрати цю передачу на цьому місці», — розповів поліцейський.
 
От тільки чому хлопці з передачкою не мали при собі мобілок, хоча на авто, так би мовити, заробили? Усе просто: завдяки мобільним можна відстежити всі останні контакти затриманих. 
 
«Імовірно, у них є спільники. Слідчо-оперативна група проводить документування та встановлює всі обставини події», — лаконічно зазначають у МВС.
 
Нагадаємо, що поліція Києва та області до неділі перебувала на посиленому режимі несення служби через небезпеку терактів.