У Львові збудують ультрасучасний спорткомплекс iз лижною гіркою на даху

01.11.2017
У Львові, в мікрорайоні Сихів, збудують унікальний спорткомплекс iз лижною гіркою на даху.
 
Будівництво триватиме близько трьох років. Вартість споруди орієнтовно — 200 млн. грн.
 
Конкурс на зведення спортивного об’єкта оголосили ще наприкінці липня цього року, загалом у рамках відбору було представлено вісім проектів.
 
Перемогу здобула київська архітектурна майстерня Віктора Кудіна, Ольги Рябової, Михайла Карнаухова та Надії Бесараб.
 
Результати конкурсу днями у соціальній мережі оприлюднив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.
 
Нагадаємо, що команда Віктора Кудіна також виграла конкурс на впорядкування міського архіву.
 
Споруда вирізнятиметься багатофункціональністю і буде розрахована на ігрові види спорту : спорткомплекс матиме чотири окремі криті зали для регбі, гандболу, баскетболу та волейболу, критий басейн для водного поло та блок адміністративно-господарських приміщень.
 
Окрім цього, комплекс можна буде використовувати й для катання на лижах (ідея зі спуском з’явилася в проектувальників уже в процесі роботи, у конкурсних вимогах цього не було), у такий спосіб архітектори використали значну площу покрівлі.
 
 На даху, за планом, буде схил, по якому можна спускатися, а впродовж однієї зі сторін покриття — конвеєрний підіймач.
 
 З’їжджати з гірки можна буде і взимку, і влітку — спуск обладнають відповідним штучним покриттям.
 
Згідно з умовами конкурсу, затрати на будівництво комплексу мають складати не більше 100 млн. грн., але, в кінцевому підсумку, Юліан Чаплінський у коментарі під постом про переможця конкурсу повідомив, що вартість реалізації проекту становитиме приблизно 200 млн. грн.
 
Головний архітектор Львова стверджує:
 
«Якщо робити з дешевих матеріалів, то теоретично можна вкластися в 100 млн. Якщо робити все з європейських матеріалів і з дорогими інженерними мережами, то можна говорити і про 300 млн. Я опосередковано назвав 200 млн., а реальну суму можна буде назвати, коли буде зроблена стадія «П» (проект) і буде пораховано кошторис».
 
Будівництво розпочнеться лише з наступного року, аби куратори проекту  мали час для оптимізації бюджету.
 
Незабаром сесія міськради вирiшить, хто буде замовником будівництва. Депутати обіцяють виділити 50 млн. грн. на 2018 рік для проектних робіт.
 
Згідно з прогнозами, будівництво триватиме приблизно три роки, відповідно новий  унікальний  спорткомплекс Львів отримає не раніше 2020-го року.