На Київщині жінка хотіла продати дворічного сина

31.10.2017
Ні чималі тюремні терміни, ні інші покарання не зупиняють наркодилерів.
 
Черговим затриманням двох жителів міста Бориспіль, які зберігали вдома готове до реалізації наркозілля канабісу, завершилося проведення низки оперативних комбінацій співробітниками Управління протидії наркозлочинності Київської області.
 
Причому, хоч як це прикро, одним із підозрюваних виявився... колишній працівник правоохоронних органів.
 
Як зазначив керівник поліції Київщини Дмитрий Ценов, оперативно задокументувати злочинну діяльність наркоділків допомогли громадяни, які  повідомили важливу інформацію на гарячу лінію Управління протидії наркозлочинності: (063) 801-90-80 та на спецлінію «102».
 
Під час санкціонованого обшуку в домоволодінні 37-річного безробітного — екс-правоохоронця, оперативники виявили чималі запаси зілля: чотири картонні коробки з майже 16 кілограмами сухої подрібненої наркотичної речовини.
 
Мабуть, екс-поліцейський готувався й до «кругової оборони», адже оперативники вилучили у нього ще й 150 різнокаліберних набоїв, бойову гранату «РГУ» та полімерний пакет із тротилом.
 
А у іншого 34-річного безробітного поліцейські знайшли 2,5 кг канабісу та 1 г психотропної речовини амфетамін.
 
Обидва горе-наркоділки зберігали дурман для подальшого збуту. На даний час поліцейські встановлюють їхню клієнтську базу та осіб, з якими вони могли мати «бізнес-контакти».
 
Усе вилучене направили на відповідні експертизи й відкрили провадження за низкою статей Кримінального кодексу України. 
 
Нагадаємо, що не встигли вщухнути пристрасті з викраденням немовляти, як на Київщині — нова надзвичайна подія з малолітньою дитиною: оперативникам Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, поліції Київської області стало відомо про те, що мешканка Київщини шукає покупця на... власного сина.
 
Зловмисниця планувала отримати за хлопчика 35 тисяч доларів США й при цьому  хотіла переконатися, що сина їй не повернуть.
 
Правоохоронці з’ясували, що 22-річна мешканка м. Васильків Київської області  проживала із своїм співмешканцем та дворічним сином.
 
Жінка вела аморальній спосіб життя, що призводило до постійних сварок у родині та рукоприкладства з боку співмешканця.
 
Дитина якраз і стала основною причиною розладу у сім’ї, тож горе-мати вирішила продати сина.
 
Поліцейські провели необхідні оперативно-розшукові заходи та затримали жінку в момент отримання грошей за сина.
 
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 149 («Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини») Кримінального кодексу України.